Ve středu zálohy je jistotou, své spoluhráče neúnavně zásobuje přesnými přihrávkami. Čtyřiatřicetiletý Petr Benát byl v utkání se Slavií jedním z nejlepších hráčů v černobílém dresu. I přes prohru zkušený středopolař věří, že se Jihočeši z kruté porážky poučí.

Se Slavií jste prohráli 0:3, ale vývoj duelu výsledku úplně neodpovídal.
Výsledek je pro nás krutý, ale taková liga asi bude. Každá naše chyba bude potrestána. Udělali jsme tři chyby, Slavia je potrestala a stálo nás to zápas.

Dynamo mělo znovu skvělý vstup do zápasu, po čtyřiceti vteřinách trefil Ondřej Herzán spojnici. Kdyby gól dal, mohlo se utkání vyvíjet jinak.
To každopádně. V první půli jsme byli malinko lepší, ale bohužel to po ní bylo 0:2. Měli jsme dostatek střel a šancí, ale bohužel jsme žádnou neproměnili.

Petr Benát u míče

Herně byla úvodní dvacetiminutovka výborná. Byl záměr, abyste zkusili vstřelit rychlý gól?
Ano. Chtěli jsme hrát aktivně a napadat soupeře co nejvýše. V úvodu se nám to dařilo, ale pak jsme dostali dva góly, které zápas výrazně ovlivnily. I druhou půli jsme neodehráli špatně, ale v lize to bude za nulu, což se počítá.

Všechny branky padly trošku nenápadně, z ničeho nic. Dalo se s nimi něco dělat?
Každopádně. Při prvním gólu jsme nedokázali odvrátit standardku, míč se vrátil a propadl na zadní tyč, kde zůstal volný hráč. To se nemůže stávat. Při druhém gólu hlavičkoval Novas (Pavel Novák, pozn. autora) domů, ale přihrávka byla krátká, soupeř jí vystihl a byla penalta. Navíc v lize by to byla ještě červená karta pro brankáře. Ve druhé půli jsme hráli do plných, Slavia hrozila z brejků a jeden z nich využila.

Zatím se zdá, že Dynamo bude mít problém se střílením branek. Vidíte to stejně?
Asi ano. Efektivita by měla být vyšší, ale na druhou stranu si myslím, že střeleckých pokusů a šancí máme dost. I v zápase s Brnem jsme byli aktivnější na střely. Musíme štěstí pokoušet a věřím, že to tam začne padat.

Na hřišti jste byl hodně aktivní a čišela z vás velká chuť. Cítil jste se dobře při zápase?
Cítím se dobře. Minulý týden jsem byl ještě trošku unavený, ale poslední dobou jsme trošku polevili z trénování a dolaďujeme detaily, abychom byli na první zápas odpočatý a připravení.

Se Slavií jste měl na svém kontě i několik střeleckých pokusů. Například hned v první minutě po rohu vaší střele moc nechybělo.
Snažil jsem se to tlačit dolů, ale těsně jsem minul. Stejně tak i po centru Ríši Kaloda, kdy jsem pálil z voleje metr nad. Škoda, měl padnout jeden gól z těchto dvou šancí.

Dynamo inkasovalo od Slavie tři branky (13.7.2014)

Dobrý výkon, špatný výsledek. Tak by se dal zhodnotit přípravný duel Dynama se Slavií. Jihočeši byli aktivnější, měli řadu šancí, jenže žádnou neproměnili. Naopak sešívaní byli efektivní a své příležitosti proměňovali. Slavia vyhrála před dva a půl tisíci diváků v Písku 3:0.