Fotbalový klub SK Dynamo ČB se bude muset v následujícím období obejít bez dvou opor základní sestavy. Kvůli zranění vzniklých při zápase s Libercem budou dlouho mimo hru Richard Kalod a Ondřej Herzán.

Jihočeši během prvního zápasu sezony přišli o kapitána i prvního zástupce. Kapitán Herzán má trhlinu ve stehenním svalu a mimo hru bude minimálně měsíc. Horší je situace ještě okolo Richarda Kaloda, který má přetrhané vazy v kotníku. Následovat bude operativní zákrok a následná tříměsíční pauza.

„Oba jsou klíčoví hráči naší sestavy. Především Ríša Kalod k nám přicházel s tím, že se lidé si klepali na čelo, proč ho sem bereme a teď všichni víme, že je pro nás nepostradatelný. Je to velký bojovník, který odvádí obrovské penzum práce při zápase,“ říká sportovní manažer Martin Vozábal.

Vedení Dynama musí na vzniklou situaci okamžitě zareagovat a shání nové hráče do týmu. „Je to hodně o telefonování, o našich kontaktech a také o tom, kdo nám chce, nebo nechce vyjít vstříc. Neříkám, že zvládneme kompletně nahradit Kaloda a Herzána už na sobotní zápas v Teplicích, ale minimálně jeden hotový hráč už musí jet s námi,“ dodává Vozábal.

Jihočeši měli v posledních týdnech ohledně zdravotního stavu hráčů velkou smůlu. Během léta netrénovali Klesa, Lengyel, Machovec a Hanzlík. Zdravotně fit nejsou ani Jiří Kladrubský a Pavel Hašek. Na předzápasovém tréninku před Libercem se zranil Linhart a další rána pak Dynamo postihla právě při zápase 1. kola.

Dynamo získalo s Libercem bod za remízu (27.7.2014)

Jihočeši vstoupili do nového ročníku SYNOT ligy remízou s Libercem 1:1. Dynamo začalo aktivně a mělo šance, jenže do vedení šel Slovan, když se trefil Pavelka. Dynamo dokázala do poločasu vyrovnat, když skórovala čerstvá posila Štěpán Koreš. Po změně stran už branka nepadla a na Střeleckém ostrově se body dělily.