Po dvou jarních porážkách povede do zápasu proti Mladé Boleslavi staronový trenér František Cipro. Jeho cílem bylo během necelého týdne navodit v týmu lepší atmosféru a vyburcovat tým k lepším výkonům než jaké předváděl v dosavadních jarních zápasech. "Nálada v týmu se mi zdála během týdne dobrá, snad to hráči přenesou i do zápasu," říká František Cipro.
David Horejš s Františkem Ciprem

Již na tiskové konferenci při příchodu k týmu Cipro podotkl, že na tým nečeká lehké utkání. "Boleslav ale má na poměry naší ligy silné mužstvo s velkými ambicemi. Které ostatně mají každý rok," uvědomuje si budějovický kouč. Ten také ví, že pro budějovického soupeře bude zápas velmi důležitý. Boleslav totiž ze dvou jarních zápasů proti Hradci a Příbrami získala jediný bod a potřebuje vyhrát. "Pro nás by bylo lepší, kdyby Bolka v těch zápasech dvakrát vyhrála. Navíc v Příbrami prý hráli výborně a prakticky na jednu bránu, jenže gól nedali, naopak inkasovali a pak za největšího tlaku druhý," dodává Cipro.

Také Jihočeši půjdou do zápasu s cílem odčinit nepovedené zápasy z úvodu jara. "Chceme se předvést v lepším světle než proti Brnu, byť ten zápas moc nechci připomínat. Chceme bodovat, jet tam předem poražení nejde," říká budějovický lodivod, který bude moci v sobotu počítat prakticky s téměř kompletním kádrem: "Až na Dvořáka, jenž je nemocný, bychom měli jet v plné síle. Menší potíže měl sice Lengyel, ve čtvrtek už však trénoval." Pod novým trenérem se dají samozřejmě očekávat i určité změny v sestavě. "Osm míst vyřešeno, zbývají, dejme tomu, dvě místa," dodává Cipro.

Do zápasu s Mladou Boleslaví Jihočeši jako favorit nepůjdou, přesto se budou snažit odehrát dobrý zápas. Na tréninku během týdne se tým trenérovi jevil dobře. "Na tréninku hráči vypadají dobře. Chuť a motivace je, taky nálada, aspoň se mi zdá, je dobrá. A kdyby nám to v Boleslavi vyšlo, určitě by se ta nálada ještě zlepšila," dodává na závěr s úsměvem trenér Cipro.

Ciprova obnovená premiéra proběhne v Mladé Boleslavi (5.3.2015)

Se staronovým trenérem Františkem Ciprem se představí fotbalisté českobudějovického Dynama v Mladé Boleslavi. Jihočeši v prvních dvou jarních kolech nebodovali a inkasovali devět branek. V boji o záchranu je však třeba začít bodovat. Sobotní duel začíná ve 14 hodin.