Přestože je Olomouc v tabulce před Dynamem, dnes se projevili jako lepší tým budějovičtí dorostenci, kteří na domácím hřišti porazili Olomouc 2:0. O první gól se postaral Lukáš Bálek a druhý zajistil Ondřej Otepka.

Olomouc přijela do Budějovic s náskokem 3 míst v tabulce, když zaujímala oproti 10. Dynamu 7. místo. A také ji hned patřil začátek utkání. Hosté byli aktivní, hned v první minutě se pustili do útoku, ale Dynamo se jim přizpůsobilo a chvíli se muselo spokojit pouze s defenzivní hrou. Přestože Olomouc byla v počátku zápasu přesnější v přihrávkách, první zajímavá situace nastala na straně domácích, když Otepka zacentroval na Lukáše Bálka a ten svou střelou poslal Budějovice do vedení 1:0. Vstřelený gól Dynamo očividně nabudil, dorostenci začali více běhat a hru po kombinační stránce zlepšili. Na začátku udávala tempo hry Olomouc, v polovině se tohoto úkolu ale zhostilo Dynamo a hru kontrolovalo. Hosté se před koncem poločasu snažili na domácí vyvíjet větší tlak, vytvářeli si gólové příležitosti, ale Budějovice se jejich tlaku nepodvolily. Do kabin tak hráči odešli za stavu 1:0.

Druhý poločas naskočili do hry budějovičtí dorostenci aktivně a v hned 55. minutě se po zpětné přihrávce Paseckého trefil do brány Ondřej Otepka. Vzápětí následovala další střela Paseckého, šla ale těsně vedle. Hosté se snažili dvougólový náskok Budějovic snížit a až do poslední chvíle byla hra oboustranně aktivní a bojovná. Ani vytrvalost ani bojovnost už ale Olomouci vytoužený gól nepřinesla.

Zato Dynamo drží díky své dnešní výhře 2:0 svou bodovou šňůru i nadále. Zápas s Olomoucí pro ně byl 13. zápasem v řadě bez prohry a prvním jarním vyhraným utkáním. To další na ně čeká příští týden- 14.3. opět na domácím hřišti, kde se postaví Slovácku.

Skvělý výkon podal během utkání brankář Nicolas Rotbauer: "Zápas byl z naší strany odmakaný. Celý týden jsme se na něj připravovali a ukázali jsme kvalitu, takže ho hodnotím pozitivně. 0 na kontě je krásná, určitě se cení ale je zásluhou celého týmu!"

Ohlasy trenérů

Petr Skála (trenér Dynama):" Když začnu od konce tak zápas vidím dobře, vyhráli jsme 2:0. Olomouc byla těžký soupeř, potvrdila to, co ji předcházelo, že je výborná s míčem i kombinačně. Mají dobrý útok a dnes nás určitě podržel brankář, kdy už jen v prvním poločase chytil dva góly. Mě mrzí spíše ten druhý poločas, byť jsme dali gól, tak už jsme se pak neprosadili. Potkalo nás to totiž již podruhé, nejdříve s Jabloncem a teď tady. Ale jinak jsme spokojení, že máme tři body."