Fotbalisté Dynama do zápasu v Boleslavi nastoupili s velkým odhodláním a dlouho také živili šanci na bodový zisk. Po gólu na 1:2 se ale zcela sesypali a prohráli nakonec vysokým rozdílem. Právě tato skutečnost nejvíce zklamala trenéra Františka Cipra.

Jak jste z vašeho pohledu viděl zápas proti Mladé Boleslavi?
Až na situaci z úvodu zápasu, kdy jsme snad po minutě a dvaceti vteřinách dostali gól, jsme měli první poločas dobrý. Boleslavští potom žádnou další velkou šanci neměli, my sice taky ne, ale drželi jsme střed hřiště. Boleslavi prospělo dvojí střídání v poločase, potom nás dostali pod tlak a z trestňáku, podobně jako my v první půli, dali krásný gól. V tu chvíli se projevil problém našeho mužstva, kdy za nepříznivého stavu 1:2 začneme hrát tak, že je schopné dostal další tři až čtyři góly. V tu chvíli je po nás. Viděli jste sami, jaké věci jsme tam vyváděli, včetně nejzkušenějších hráčů obou stoperů. To mě mrzí. Ligovému mužstvu se nemůže stávat, aby takhle najednou úplně odešlo.

František Cipro

Jak z této situace ven a co s tím udělat?
Samozřejmě moc času do dalšího zápasu nemáme. Čekají nás daleko důležitější a těžší zápasy. Těžší v tom smyslu, že budeme hrát proti týmům, které jsou na tom podobně jako my. Budeme hrát takové ty zápasy o šest bodů, jak se říkává. Myslel jsem, že se mnohé vyřeší tím, že Kladrubského posunu na post stopera, ale nevyřešilo se to.

Oproti minulým zápasům jste udělal hned několik změn v sestavě. Byly ty změny k lepšímu?
Když jsme prohráli 4:1, tak se těžko může mluvit o nějakém posunu k lepšímu. O Kladrubském jsem již mluvil. On na postu stopera odehrál hodně zápasů ve Spartě i ve Slovanu a já věřil tomu, že tam přinese klid, rozvahu a dobrou rozehrávku. U Machovce to bylo o tom, že byl dlouhodobě zraněný a bylo jen otázkou času, kdy bude k dispozici. Podobné to bylo s Hálou, který toho na podzim odehrál již dost a také se čekalo na to, až bude fit. Myslím, že ty změny v sestavě tak výrazné nebyly.

V zápase v Boleslavi se ukázalo, že na tom tým není dobře po psychické stránce a že mu chybí sebevědomí. Souhlasíte?
Já to hráčům říkal v kabině hned po skončení zápasu. Nepochopím, proč tým přestane za stavu 1:2 nesmyslně úplně hrát. Pokud by se hrálo ještě dál, tak si myslím, že jsme se nesebrali a krásně jsme v tom pokračovali a dostávali další góly. Bylo až neuvěřitelné, co jsme byli schopni během pěti nebo deseti minut vyvádět. Nechci tady říkat, co budu hráčům po zápase povídat, ale něco s tím udělat musíme. Máme na to týden.

Je ta situace v týmu ještě horší než jste při svém příchodu předpokládal?
To takhle nedokážu posoudit. Určitě bude záležet na ostatních výsledcích v dalších zápasech. Ta naše situace nebyla nijak komfortní ani před zápasem a není ani po zápase. Nechci tady říkat, že jsme přijeli vyhrát, i když bych za to byl samozřejmě moc rád. Ještě o poločase jsem věřil tomu, že minimálně ten bod získáme. Teď už je to ale pryč a my se musíme chystat na ty zápasy jiného rázu, na ty zápasy, ve kterých nám půjde o všechno.

Jaroslav Machovec: Třináct gólů ve třech zápasech? To je zlá vizitka (8.3.2015)

Ani zlepšený herní projev v zápase proti Mladé Boleslavi body budějovickým fotbalistům nepřinesl. Jihočeši dokázali sedmdesát minut držet remízu 1:1, v závěru ale třikrát inkasovali a na konto si tak připsali další debakl.