Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice patří mezi nejstarší fotbalové oddíly v České republice. První zmínka o fotbalu na jihu Čech se objevila již v roce 1898, samotné Dynamo pak bylo založeno 9. března 1905, tedy přesně před 110 lety. Klub chce právě během roku 2015 toto významné jubileum svým fanouškům připomenout. Oslavy klubového výročí začnou již při sobotním zápase s Vysočinou Jihlava.
Jiří Kladrubský v historickém dresu

Dynamu vstup do jarní části sezony nevychází, přesto chce během druhého domácího zápasu s Vysočinou Jihlava začít vzpomínat na staré časy. Hráči Dynama do utkání nastoupí ve speciálně vyrobených historických dresech, které jsou věrnou kopií těch, ve kterých se klub prezentoval na začátku své historie na počátku dvacátého století. Unikátností dresů je mimo jiné to, že jsou opatřené vyšívanými jmenovkami a čísly. Navíc jsou prakticky bez reklam a pouze na pravém rukávu bude nažehlený znak Synot ligy. Část těchto dresů (včetně originálních retro trenýrek) pak bude po zápase uvolněna do aukce pro fanoušky.

Dobrou zprávou pro fanoušky bude také určitě to, že vstup na zápas proti Vysočině Jihlava bude zcela zdarma. Turnikety budou v běžném provozu a každý zájemce o navštívení zápasu si jen musí na pokladně zdarma vyzvednout volnou vstupenku (aby měl jistotu svého místa na tribuně). Zkrátka nepřijdou ani majitelé permanentek. Každý fanoušek s platnou permanentkou si může v sobotu před zápasem zdarma na sekretariátu klubu vyzvednout stolní kalendář věnovaný právě 110. výročí Dynama. Na stejném místě bude kalendář také připravený k prodeji za zvýhodněnou cenu 70 Kč. Před zápasem a v jeho průběhu si budou moci fanoušci mimo jiné na stadionu a v jeho okolí zakoupit speciální edici dvou retro plakátů se současnými hráči Dynama. Plakát bude v prodeji za symbolických 20 Kč.

Další část oslav bude následovat na začátku května. 9. května v rámci ligového souboje s Duklou Praha odehraje Dynamo zápas věnovaný legendám klubu. Právě na zápas proti legendární Dukle Praha budou na zápas pozvané všechny významné osobnosti Dynama České Budějovice a před zápasem jim bude vzdán hold.

Poslední domácí zápas právě probíhající sezony se Spartou Praha bude věnovaný malým fanouškům Dynama. Pro děti bude připravený zábavní program, soutěže a možné bude zakoupit také nejrůznější občerstvení včetně zmrzliny a cukrové vaty. Před zápasem budou na hlavní ploše stadionu probíhat soutěže o ceny a speciální program bude přichystaný také na McDonalds Rodinné tribuně.

Na závěr roku pak klub pro své příznivce a partnery chystá ples, kde by měly být ukončené oslavy 110. výročí klubu.