O víkendu vstoupí do jarní části další mládežnické týmy Dynama. Zatímco starší dorost U19 už má za sebou tři jarní kola, mladší dorosty U17 a U16 vstoupí do jara až tento víkend.

Sedmnáctka je po podzimní části v tabulce na jedenácté příčce se čtrnácti body. V zimě tým převzal nový trenér Jiří Lerch, jenž se teprve sžívá s novým mužstvem. „Teprve se seznamuji s touto kategorií. V přípravě se nám poměrně dařilo, až v závěru na kluky padla trošku únava. Trénovali jsme od půlky ledna, tudíž dva měsíce byly pro kluky hodně dlouhé,“ přemítá nový kouč celku U17.

„Co tak sleduji, tak mužstva v této věkové kategorii jsou ještě takticky nevyspělá a týmy jsou tedy hodně vyrovnané,“ všiml si Lerch. Sedmnáctce se na podzim dařilo zejména na domácím hřišti na Složišti, naopak venku Jihočeši uhráli pouze čtyři body za dvě výhry na penalty. „To musíme zlepšit. Ale na druhou stranu zejména ze začátku hrajeme s našimi přímými konkurenty na domácím hřišti, kde bychom neměli ztrácet,“ uvědomuje si zkušený trenér.

Jeho nové svěřence čeká na úvod předposlední Jablonec, který je však pouze dva body za Dynamem. „Bude to zápas o šest bodů, ale takových nás čeká víc. Věřím, že ho zvládneme. Některé kluky v závěru položila chřipka, ale snad se všichni dají na neděli do pořádku,“ věří Jiří Lerch, jehož tým se Severočechům postaví na umělé trávě na Složišti v neděli ve třináct hodin.

S Jabloncem odstartuje svou jarní pouť i tým U16. Ten pod vedením Jiřího Vlčka zakončil podzimní část na desáté příčce s osmnácti body, přičemž stejný bodový počin dosáhly i devátý Liberec a osmá Dukla. „Chceme desátou příčku vylepšit. Zejména úvod soutěže se nám příliš nepovedl, mužstvo jsme skládali za pochodu,“ je si vědom ostřílený trenér, který ví, kde jeho celek tlačí bota. „Měli jsme problém s koncovkou a obranou. Snažili jsme se to přes zimu vyřešit, odehráli jsme hodně přípravných zápasů a byli jsme v nich celkem úspěšní. Drobné změny v kádru proběhly, ale budeme sázet na osvědčenou sestavu,“ přikyvuje Vlček.

I v kategorii U16 je Jablonec v tabulce na předposlední příčce, tudíž mají Jihočeši jediný cíl. „Povinnost velí vyhrát. Chceme do jara dobře vstoupit, Jablonec je v tabulce předposlední. Navíc doma se nám na podzim moc nedařilo, což je třeba zlepšit. Body z domácího hřiště jsou základ,“ uvědomuje si Jiří Vlček, který věří, že v neděli bude mít k dispozici kompletní kádr. Po chřipkové epidemii se do formy dostávají už i poslední marodi. Šestnáctka přivítá Jablonec na umělé trávě na Složišti po svých o rok starších kamarádech v 15.15.

Rok 2015 ve znamení oslav významného jubilea (9.3.2015)

Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice patří mezi nejstarší fotbalové oddíly v České republice. První zmínka o fotbalu na jihu Čech se objevila již v roce 1898, samotné Dynamo pak bylo založeno 9. března 1905, tedy přesně před 110 lety. Klub chce právě během roku 2015 toto významné jubileum svým fanouškům připomenout. Oslavy klubového výročí začnou již při sobotním zápase s Vysočinou Jihlava.