Byl zklamaný, smutný, nebylo mu do řeči. Na hřišti se pral, na pravé straně byl jedním z nejaktivnějších hráčů v černobílém retro dresu. Jednadvacetiletý Jakub Pešek na jaře hostuje v Dynamu ze Sparty a nechce se vracet na Letnou se sestupem. "Musíme všichni makat na sto procent a posledních deset kol ubojovat. Pak se zachráníme," věří mladý středopolař.

Zápas v retro dresech proti Jihlavě Dynamo nezvládlo. Takhle si důležitý zápas v rámci oslav nikdo nepředstavoval.
To rozhodně ne. Hráli jsme doma důležitý zápas a měli jsme urvat tři body. Nepovedlo se…

Horší je, že výsledek mohl skončit i vyšším rozdílem. Jihlava vyhrála zaslouženě.
Bohužel to tak je. Jihlava trefila v první půli dvě tyčky, tak jsme doufali, že se k nám obrátí štěstíčko. Věřili jsme, že se nám to podaří ve druhé půli otočit, ale přišla zbytečná penalta. Pak jsme dostali už klasicky třetí gól a bylo po zápase.

Z čeho pramenila aktivita Jihlavy, díky které se soupeř dostával do šancí?

Jakub Pešek v retro dresu v zápase s Jihlavou
Soupeř měl lepší pohyb. Zápas rozhodly tři penalty. My jsme před nimi nějaké šance měli, kdybychom je proměnili, mohl se hrát úplně jiný zápas. Jenže jsme je nedali, proto to skončilo 1:3.

Co znamená další domácí porážka v důležitém zápase? Liberec se přiblížil na rozdíl dvou bodů.
My musíme koukat na sebe. A hlavně začít bodovat. Nejlépe hned za týden na Slovácku urvat nějaký bod. A zbytek sezony ubojovat. Věřím, že se zachráníme!

V první půli jste se několikrát hezky uvolnil na pravé straně. Po jednom z vašich průniků hlavičkoval v dobré pozici Richard Kalod a moc mu nechybělo.
To byla škoda. Ještě tam za ním nabíhal Volda (Ladislav Volešák, pozn. autora). Já jsem se uvolnil a dostal jsem se do vápna. Viděl jsem volného Ríšu, tak jsem se snažil na něj míč dostat. Kdyby to trefil, mohlo se nám hrát lépe a měli bychom na kopačkách větší klid.

O chvilku později jste vyslal pěknou křížnou střelu, kterou brankář Hanuš jen konečky prstů vyškrábl na roh.
Ano. Ríša mi to hezky sklepl, tak jsem zkusil vystřelit. Střela mi celkem sedla, ale gólman jí vytáhl na roh.

Co se dělo v kabině po zápase, kdy jste byli uvnitř dlouho zavření?
Nic, ticho. Zatím nebyl ani žádný proslov. Každý musí začít u sebe a posledních deset zápasů musíme urvat.

Když bude každý bojovat na sto procent, tak se Dynamo zachrání?
Ano, věřím tomu!

Dynamo nebodovalo ani s Jihlavou (14.3.2015)

Ani další důležitý domácí duel Dynamo nezvládlo. Doma prohráli Jihočeši s Jihlavou 1:3, když tři ze čtyř branek padly z pokutových kopů. Černobílí odehráli zápas v retro dresech, ale na Jihlavští jim oslavy hodně pokazili. O jedinou branku Dynama se postaral z penalty Jiří Kladrubský.