Čtyři jarní zápasy a čtyři vysoké porážky. Taková je bilance fotbalistů Dynama v úvodu druhé poloviny sezony. I kvůli tomu Jihočeši klesli v ligové tabulce na sestupovou patnáctou příčku a nyní musí již zabrat, pokud chtějí přiživit naději na záchranu v Synot lize. To si uvědomuje i trenér František Cipro, který od svých svěřenců očekává lepší přístup než v posledním zápase proti Vysočině Jihlava.
František Cipro

Během probíhajícího týdne měli trenéři Dynama plné ruce práce. Zápas proti Jihlavě Jihočechům totálně nevyšel a po velmi matném výkonu prohráli 1:3. „Nálada v kabině nebyla vůbec dobrá. Doufám, že je ale nyní již lepší. Největší změna by ale přišla ve chvíli, kdy bychom někde vyhráli. Následující zápasy nemůžeme hrát v takovém rozpoložení a takovým způsobem, jakým jsme se tady prezentovali s Jihlavou. V domácím prostředí nás čekají klíčové zápasy s Hradcem a s Bohemkou, vzhledem k naší situaci ale budeme muset přivézt i nějaké body ze hřišť soupeřů,“ uvědomuje si budějovický trenér František Cipro.

Slovácko čeká již šest kol na vítězství, přesto se nachází v lepším rozpoložení než hráči budějovického týmu. „Je pravda, že Slovácko několik zápasů v řadě nevyhrálo, ale například s Teplicemi mělo velký pech, snad čtyři jasné góly chytil brankář Grigar. Podobně se tým prezentoval v Příbrami, kde se hrálo na jednu bránu, ale zápas skončil 1:0 pro Příbram,“ všímá si Cipro, který moc dobře ví, na co si v zápase dát největší pozor. „Slovácko má dobrý tým. Ve hře dopředu se vše točí okolo Libora Doška, který je v naší lize těžko ubránitelný. Tím svým způsobem to hraje dlouho a hraje to dobře. My se tomu budeme muset nějak přizpůsobit a musíme na něj něco vymyslet. Pro mne je ale důležité, abychom v případě jakéhokoliv výsledku předvedli úplně jiný výkon než proti Jihlavě.“

Na jih Moravy pojedou hráči Dynama oslabeni o nejlepšího jarního střelce Jiřího Kladrubského, který si bude odpykávat trest za čtyři žluté karty. Ostatní hráči budou trenérovi k dispozici. S týmem pojedou i hráči z dorosteneckého týmu „Kluci z dorostu se v týdnu střídali na našich trénincích a musím říct, že někteří vypadají dobře a pojedou s námi,“ dodává budějovický kouč.