Po čtrnáctidenní pauze vyplněné reprezentačním oknem o víkendu pokračuje SYNOT liga. Fotbalisty Dynama čeká jeden z nejsilnějších ligových soupeřů, na jih Čech totiž přijede aktuálně třetí tým tabulky - FK Baumit Jablonec. Výkop zápasu je stanovený na sobotu 4. dubna v 17:00.
David Horejš a František Cipro

Jihočechům se v úvodu jara nedaří. Aktuálně drží sérii pěti vysokých porážek v řadě a v ligové tabulce klesli na sestupovou patnáctou příčku. Přesto trenér Cipro věří tomu, že by jeho svěřenci mohli navázat na dobrý výkon z posledního zápasu na Slovácku. „I když jsme zápas nedotáhli k remíze nebo vítězství, tak na hráčích bylo vidět, že jim ten druhý poločas, kdy jsme byli lepší, psychicky pomohl. Na vlastní oči viděli, že když chtějí, tak dokážou odehrát dobrý zápas. Věřím, že budou chtít ten dobrý výkon zopakovat i teď proti Jablonci,“ říká kouč František Cipro.

Na Dynamo ale v sobotu čeká velmi zdatný soupeř, který má neoddiskutovatelnou kvalitu založenou na výborných individualitách. „V reprezentaci se dařilo Pospíšilovi, který byl podle mne vůbec nejlepším hráčem na hřišti v zápase proti Slovensku. I na videu ze zápasů Jablonce jsme viděli, že je to jejich klíčový hráč. Těch výborných fotbalistů tam mají ale více. Jsou tam další reprezentanti, jako jsou Kopic, Greguš, Novák, Šabala nebo zkušený Hübschman. Tým mají poskládaný dobře. Na druhou stranu si ale myslím, že v naší lize může každý porazit každého, tak proč by se to zrovna nám v sobotu nepovedlo,“ pokračuje odhodlaně budějovický trenér.

Jihočeši vidí šanci také v tom, že do zápasu půjdou jako velký outsider. „Tenhle zápas proti Jablonci má pro nás jednu velkou výhodu. Nikdo od nás nic nečeká, nikdo nám nevěří a všichni nás předem odsoudili. My tak můžeme hrát bez jakékoliv nervozity a hráčům nic nebude svazovat nohy,“ říká lodivod Dynama, který se bude muset kvůli dohodě klubů obejít bez Pavla Eliáše. Otazník visí také nad startem Jiřího Kladrubského: „Má problémy se svalem na noze a v pátek jde na magnetickou rezonanci. Zatím tedy nevíme, zda bude k dispozici.“ Ostatní hráči týmu budou trenérům plně k dispozici.

Chce to zabrat! Dynamo v sobotu hostí Jihlavu (1.4.2015)

Po reprezentační pauze se naplno rozjíždí SYNOT ligy. Dynamo čeká v rámci 22. kola hodně těžký soupeř, jablonecký Baumit stíhá vedoucí duo v tabulce a v duelu druhého nejlepšího útoku s nejhorší obranou nebude chtít zaváhat. Jihočeši naopak nutně potřebují body k záchraně. Utkání začíná v sobotu v 17 hodin na Střeleckém ostrově.