Všichni napjatě očekávali, jestli to starší dorostenci dotáhnout ke kulaté dvacítce. A jim se to povedlo! Ve dvacátém zápase bez prohry porazili Liberec jediným gólem, připsali si na své konto další tři body, ale co možná více- svou sérii opět prodloužili. Gól vstřelil ve 27. minutě Petr Pasecký. Pro něj osobně je zápas s Libercem šestým v řadě, ve kterém skóroval.

Liberec přijel bojovat do Českých Budějovic s obsazeným 15. místem tabulky a i přesto byl úspěšnému Dynamu naprosto rovným soupeřem.

Začátek otevřeli hosté, zvládali lépe vzájemné přihrávky a dostávali se i do zakončení. Domácí Budějovice se zpočátku nemohly dostat za svou půlku, Liberec musely bránit a ani jejich klasická kombinační hra zprvu nešla úplně hladce. První šance pro domácí se objevila až po patnácté minutě, kdy střela Vaňka z přímého kopu přelétla bránu. O pár minut později zabojoval ve vápně Kadlec, míč mu ale vyběhl ven z hrací plochy. Díky krásné kombinaci ve 27. minutě se podařilo skórovat budějovickému Petru Paseckému a Dynamo se tak dostalo do jednobrankového vedení. Liberec svou bojovnou hru po obdržené brance nezklidnil. Ba právě naopak- liberečtí hráči aktivně běhali, nebojácně se pouštěli do osobních soubojů, které často vyhrávali. Srovnat se jim ale nepodařilo a tak první poločas skončil 1:0.

Do druhého poločasu se vrhly velice aktivně oba celky. Dynamo zlepšilo vzájemné přihrávky a pouštělo se do zajímavějších akcí. Slovan domácí tlačil a nutil k obranné hře a tak bránu hostí dokázali budějovičtí ohrozit především jen ze standardních situací. Šance na vstřelení druhé branky se Paseckému vyskytla ještě patnáct minut před koncem, jeho střela ale mířila vysoko nad. V 80. minutě se Slovanu naskytla ještě jedna možnost srovnat stav utkání, ani ta hostům nevyšla. A tak po vyhroceném a bojovném utkání vyhrálo opět domácí Dynamo s výsledkem 1:0.

Do základní sestavy budějovické devatenáctky v sezóně 2014/2015 nastoupil poprvé od začátku i Jan Krejčí. Svým předvedeným výkonem dokázal, že i on se dokáže za klubové barvy porvat a že si trvalé místo v základu nepochybně zaslouží. "Zápas byl pro mě hodně těžký, hlavně ze začátku než jsem si zvykl na post, na kterém normálně nehraji. Ale dokázal jsem se s tím porvat a druhá půle už se mi zdála mnohem lepší. Naše série je náročná. Hrajeme i středy, teď nás čeká zase zápas v úterý. Sezóna je dlouhá, ale díky tomu, že máme více hráčů, kteří se můžou prostřídat tak to pořád držíme. Jsme rádi, že zvládáme takhle hrát i bez opor týmu. Když hrají, je to samozřejmě jiné. Ale je dobře, že to jde i bez nich."

Devatenáctka Dynama po dnešním zápase s Libercem slaví nádherné číslo. Jejich série zápasů bez prohry se vyšplhala na jubilejní dvacítku. Přinášíme Vám proto menší statistiku, co všechno hráče za tuto dobu potkalo.
20 odehraných zápasů- 10 venkovních a 10 domácích
15 výher- z toho 6 na venkovním hřišti
5 remíz
46 vstřelených gólů
15 obdržených gólů
10 zápasů bez žádného obdrženého gólu
10 gólů, které vstřelil Petr Pasecký (Patrik Švantner 7)
4 žluté karty, které obdržel Kryštof Kadlec

Po sobotním zápase s Libercem čeká konečně na hráče o něco delší odpočinek. Je dobře, že na další utkání mohou nabrat dostatek sil, protože bude velice zajímavé. V úterý 28.4. bude devatenáctka hostit pražskou Spartu. Zda se aktuálně zranění hráči do té doby uzdraví, není úplně jasné. David Tomášek začne trénovat, jiní hráči z ročníku 96 budou spíše k dispozici Juniorce. Petr Skála chce totiž do sestavy prosazovat především hráče z ročníku 1998, protože právě oni jsou budoucností této soutěže pro příští rok. Na podzim starší dorostenci se Spartou prohráli na venkovním hřišti 0:2. Tak třeba si stejný výsledek odveze za dva týdny i Sparta ze Složiště.


Ohlasy trenérů

Petr SKála (trenér Dynama): "Týmový výkon si zaslouží velkou pochvalu. Samotný výkon už ale ne. Čekal bych lepší výsledek než 1:0. Vím, je to náročné, hrajeme kromě sobot i středy, ale co je krásnějšího než hrát fotbal? U někoho bych si představoval větší zápal do hry, ale před celkovým týmovým výkonem smekám. Dneska hrál i Honza Krejčí, hrál velice dobře na postu, na kterém normálně nehraje. To samé Martin Tušer, který šel na stopera místo Lukáše Havla, který měl těžce pohmožděná záda. Nakonec ale Lukáš řekl, že to půjde. Nastoupil tam na dvacet minut a bylo to výrazně znát. "