Starším dorostencům Dynama se nebývale daří. Důkazem budiž vynikající série dvaceti zápasů bez prohry. Jedním z tahounů týmu je Petr Pasecký, který v utkání proti Liberci zaznamenal svůj šestý zásah v řadě. „Já jsem na hřišti od toho, abych branky dával. Padá mi to tam, takže jsem rád,“ usmívá se. Co prozradil mladý útočník o zákulisí dorosteneckého týmu nebo o svých plánech do budoucna si můžete přečíst v rozhovoru.

Devatenáctka Dynama má na kontě dvacet zápasů v řadě bez porážky. Dosavadní průběh sezony tedy určitě hodnotíte kladně?
Ano. Jsme rádi, že tuto šňůru držíme a věříme, že nám to vydrží co nejdéle. Uděláme pro to maximum.

Aktuálně šesté místo v tabulce dorostenecké ligy je příjemné. S jakým cílem jste do této sezony šli?
Přímo nějaké přesné cíle jsme si nedávali, ale bavili jsme se o tom, že by bylo pěkné skončit v první pětce.

Radost fotbalistů staršího dorostu po jednom z gólů

Vstup do soutěže se přitom mužstvu příliš nevydařil. Kde vidíte příčiny obratu?
Myslím si, že hlavní důvod obratu bylo to, že jsme se semkli jako parta. Ze začátku to prostě nebylo ono, pak jsme začali věřit jeden druhému mnohem víc. I díky tomu přišly dobré výsledky.

Cítil jste v době, kdy se nedařilo, tlak od trenérů nebo vedení klubu?
Nějaký malý tlak tam na nás byl, ale pořád to bylo asi o dost míň než v A-týmu.

Na začátku podzimu se Dynamo trápilo i střelecky, později jste se však zvedli a Vy jste se stal s deseti góly nejlepším střelcem mužstva. Čím si vysvětlujete změnu? Začali jste se střelbě více věnovat v tréninku?
Střelbě se věnujeme pořád stejně, ale jakmile se začalo dařit, začali jsme si i více věřit. Prokazovali jsme větší klid v koncovce, a proto jsme začali dávat více gólů.

Trenéři David Horejš a Petr Skála jsou určitě přísní, ale vypadá to, že s týmem si takzvaně „sedli“?
Určitě ano. S oběma trenéry a celým realizačním týmem máme podle mého názoru velmi dobrý vztah.

V mužstvu jste zodpovědný za střílení branek. Dostáváte od trenérů dostatek volnosti?
Každý má určité úkoly na hřišti. Já jsem tam od toho, abych branky dával. Padá mi to tam a jsem za to rád. Myslím si, že každý má na hřišti určitou míru volnosti, ale nejdříve si musí plnit své úkoly, které má. Potom je na řadě teprve volnost.

Když se v zápasech daří, bývá v týmu dobrá atmosféra. Jakou vlastně máte mezi sebou partu?
Na partu si nemůžu stěžovat, mezi sebou jsme velice dobří kamarádi. Trávíme spolu spoustu času, a kdyby byly mezi námi špatné vztahy, asi by to nefungovalo.

Sledujete své spoluhráče? Koho byste za jeho výkony v letošní sezoně vyzdvihnul?
Sleduji. Fungujeme všichni jako tým velice dobře, takže je těžké určit pár nejlepších hráčů. Určitě bych vyzdvihnul stoperskou dvojici Havel - Tomášek nebo také Hálu s Řezáčem. A takhle bych mohl jmenovat mnohem více jmen, protože každý odvádí velký kus práce a myslím si, že každý hráč z našeho kádru má určité kvality.

Z kategorie U19 se vybírají hráči pro A-tým. Cítíte jako odchovanec větší šanci probojovat se do „áčka“?
Šanci cítím velkou, vždyť skoro každý týden chodí s áčkem někdo od nás z U19 trénovat.

Může být Vaší výhodou, že trenér devatenáctky David Horejš současně působí jako asistent Františka Cipra u A-týmu?
Nějaká výhoda tam asi bude, protože trenér Horejš nás (ročník 96) má už druhým rokem, takže nás zná. Ví, jak se chováme na hřišti v různých situacích, jací jsme charakterově, atd.

Tréninkové centrum na Složišti, kde se připravujete, je jedno z nejlepších v republice. Jak jste spokojen se zázemím klubu?
Zázemí tady máme výborné, nemáme si na co stěžovat. Je zde vlastně všechno, na co si vzpomeneme, a to jak ke zlepšování se na hřišti, tak i k odpočinku a regeneraci.

Na rozdíl od dorostu, A-tým v současné době fanouškům Dynama moc radosti nedělá. Věříte v udržení první ligy pro České Budějovice?
Věřím, že se zachrání, vždyť nám se na začátku také nedařilo. Poté se jednou vyhrálo a zvedli jsme se. Věřím, že áčku se to povede také.

Jaký je Váš cíl do budoucna? Máte nějaké vytoužené mety, ke kterým byste se chtěl v kariéře dostat?
Jednou bych si chtěl zahrát anglickou Premier League. A pokud se mi to nepodaří, tak bych rád alespoň hrál v Synot lize.