Hráči Dynama nastoupili hned v pondělí 1. června dovolenou, nezvykle hodně práce ale bude mít v následujících týdnech vedení klubu, které musí začít chystat kádr na novou sezonu. První mužstvo budějovického klubu bylo totiž ze značné části tvořeno hráči, kteří na jihu Čech hostovali a klub s nimi tak nemůže nadále počítat. Hned několika hráčům také v létě skončila smlouva a v těchto dnech probíhá jednání o jejich prodloužení.
Michal Řezáč podepsal profi smlouvu

Po skončení ligové sezony ukončili své hostování na jihu Čech brankář Tomáš Fryšták, obránce Tomáš Janotka, záložníci Pavel Eliáš, Martin Chrien, Jakub Pešek, Ladislav Volešák a útočníci Michal Škoda a Adam Varadi. "S nimi samozřejmě v nové sezoně nijak nemůžeme počítat. Není ale vyloučeno, že některý z hráčů se možná ještě v dresu Dynama představí," říká generální manažer Dynama Martin Vozábal.

Další části kádru k poslednímu červnovému dnu konči smlouvy. Jedná se o Romana Lengyela, Jaroslava Machovce, Michala Klesu, Petra Benáta a Pavla Nováka. "S Pavlem Novákem jsme již podepsali novou smlouvu. Zároveň jsme profesionální kontrakty uzavřeli s Michalem Řezáčem a Kamilem Hajduškem. V případě ostatních hráčů s končícími smlouvami aktuálně jednáme," pokračuje Martin Vozábal. Klub naopak již nepočítá s Matejem Podstavkem, který dostal svolení hledat si nové angažmá.

Přípravu na novou sezonu zahájí fotbalisté Dynama v neděli 21. června. Jisté je, že se do přípravy na novou sezonu zapojí také Roman Wermke, který hostoval v Mostě a Rastislav Chmelo, který hrál za Zlín. "V kontaktu jsem také s Eversonem Limou a s největší pravděpodobností se i on zapojí do přípravy," dodává Martin Vozábal.

FOTO: Přes léto pokračuje rekonstrukce hlavní tribuny (3.6.2015)

Během letní pauzy bude na stadionu na Střeleckém ostrově opět velmi rušno. Zatímco fotbalisty čeká dovolená a následně pak příprava na novou sezonu, útroby hlavní tribuny stadionu se postupně proměňují ve velké staveniště. Na programu je totiž další fáze rekonstrukce stadionu, která odstartovala bezprostředně po posledním domácím zápase se Spartou v pondělí 25. května.