Po skvělé sérii dvaceti zápasů bez prohry přišlo krušnější období. Devatenáctka, která už nyní nastupuje v rozdílné sestavě- především z ročníků 1997 a 1998, utrpěla další vysokou porážku. Po prohrách 8:1 v Příbrami a 5:0 v Pardubicích ji zdolala doma i Plzeň s konečným výsledkem 5:0! Velké horko znepříjemňující hru a nedostatečná chuť do hry- i to mohly být příčiny domácího selhání.

Plzeň přijela do Budějovic nabuzená, v tabulce je na 11. pozici. Dynamo je před ní o 5 míst.

Zpočátku neměla hra žádné výrazné výkyvy, odehrávala se především ve středu hřiště. Od prvních minut si více šancí vytvářela Viktorka, které se jí časem dařilo i proměňovat. Jedna z prvních pořádných akcí ze strany Dynama přišla ve 20. minutě, kdy se pokoušel trefit Mácha, zakončil ale nepřesně. Ve 25. minutě se Plzni poštěstil první gól a dostala se do vedení. O pár minut později svůj náskok zvýšila na 2:0. A ještě před koncem prvního poločasu vyrazil další z nebezpečných střel domácí brankář.

Druhý poločas začal ze strany Dynama aktivněji díky dvojnásobnému střídání, kdy na hřiště nastoupili Janoch s Vaňkem. Alespoň na chvíli hru oživili a posouvali dopředu k plzeňské bráně. Do gólové šance se znova dostal Mácha, ale ani teď nemířil o nic přesněji. Vzápětí Plzeň zvýšila na 3:0. Nabuzená a bojovná Viktorka se tlačila do vápna domácích, odkud několikrát střílela. Rotbauer si po propracovaných akcích hostů zpočátku na své konto připsal úspěšné zákroky, nakonec ale za jeho zády skončil ještě čtvrtý gól. A tak byl v 78. minutě vystřídán Matějem Lukschem. Průběh zápasu se do konečné 90. minuty už nijak významně nezměnil. Plzeň Dynamo dál tlačila a podařilo se jí završit svou výhru ještě jednou střelou na 5:0 tři minuty před koncem. V domácím zápase s Plzní, bez nadšení do hry a nadějných šancí, bylo Dynamo poraženo s konečným výsledkem 5:0.

Poslední boj o body mohou starší dorostenci vyhrát v sobotu 6.6. na hřišti Brna.


Ohlasy trenérů

Petr Skála(trenér Dynama): "Ty vysoké prohry v poslední době jsou pro mě velkým zklamáním. Je třeba, aby si určití hráči uvědomili, že takhle se hrát nedá a už vůbec ne za Dynamo! Nechtěl jsem stavět kluky, kteří byli s Juniorkou, o poločase ale stejně došlo k nucenému střídání. Šance jsme si dneska nevytvořili a mrzí mě to. Něco se třeba nedaří a někdy se prohraje, ale nemůžeme prohrávat 5:0."