Fotbalisté Dynama po posledním ligovém zápase se Slovanem Liberec nastoupili dovolenou, která jim skončí již v sobotu 20. června. O den později se totiž ve 14 hodin sejdou na Střeleckém ostrově, aby zahájili přípravné období před novou sezonou ve Fotbalové národní lize. Přípravu Dynamo absolvuje v domácích podmínkách v Českých Budějovicích. Na programu má dva turnaje v Žirovnici a Počátách, hrát bude také v Rakousku proti německému třetiligovému celku Chemnitzer FC.

V průběhu letních dovolených má napilno především sportovní vedení klubu. Po konci sezony v klubu skončila značná část týmu a přes léto tak bude probíhat budování nového kádru. Ten bude výrazně omlazený a šanci prosadit se dostanou například i mladí fotbalisté, kteří v loňské sezoně hráli dorosteneckou ligu.

Nově vznikající tým se sejde pod trenérskou dvojicí František Cipro - David Horejš poprvé v neděli 21. června odpoledne. Zostra se do tréninkového procesu Jihočeši zapojí hned v pondělí ráno. Po úvodním tréninkovém bloku pak Dynamo odehraje první přípravné utkání ve středu 1. července v Kamenici nad Lipou proti Vlašimi. O tři dny později pak Jihočechy čeká první letní turnaj v Žirovnici za účasti Slavie, Jihlavy a Zlína. Následující středu pak čeká Dynamo další zápas v Kamenici, se Zbrojovkou Brno.

Druhý letní turnaj v červenci pak svěřenci kouče Cipra odehrají v Počátkách a hrát se bude za účasti Znojma, Vlašimi a Táborska. V závěru přípravy pak na tým čekají zápasy s Bohemians Praha 1905 (pravděpodobně v Praze) a pak v Rakousku s německým klubem Chemnitzer FC.

Do nové sezony Dynamo vstoupí 1. kolem Poháru FAČR v sobotu 25. července. První zápas ve Fotbalové národní lize čeká Jihočechy o víkendu 1. nebo 2. srpna a hrát by měli na hřišti soupeře. První domácí utkání tak vychází na pátek 7. srpna na Střeleckém ostrově. Soupeři, se kterými se Dynamo v úvodu sezonu v poháru a FNL střetne, budou známi po losu v průběhu června.

PLÁN PŘÍPRAVY A-TÝMU SK DYNAMO
Neděle 21. června: Začátek přípravy (14:00)
Středa 1. července: Vlašim - Dynamo ČB (17.00 Kamenice nad Lipou)
Sobota 4. července: Perleťový pohár v Žirovnici (Slavia Praha, Jihlava, Zlín)
Středa 8. července: Zbroj. Brno - Dynamo ČB (17.00 Kamenice nad Lipou)
Sobota 11. července: Turnaj v Počátkách (Znojmo, Vlašim, Táborsko)
Středa 15. července: Bohemians 1905 - Dynamo ČB (?? Praha)
Pátek 17. července: Chemnitzer FC - Dynamo ČB (?? Region Mühlviertel)
Sobota 25. července: 1. kolo Poháru FAČR
Sobota 1. srpna: 1. kolo FNL