V Písku se Dynamo v rámci své letní přípravy střetlo s Plzní. Přestože se mohlo zdát, že se bude hrát vyrovnané utkání, nakonec tomu bylo jinak. Plzeň se uvedla rychlým gólem a pak už jen přidávala. Nakonec ale budějovičtí dorostenci dokázali, že jsou silným soupeřem a i jim se podařil jeden gól. Snad jako útěcha.

Na hřišti v Písku se utkaly v rámci své přípravy dva silné týmy- Plzeň a České Budějovice. Pro Dynamo to bylo první utkání v novém složení a díky netradičnímu dělení hry se na hrací ploše vystřídali všichni hráči. Hrálo se třikrát 35 minut. Přestože v minulé sezóně se Plzeň nacházela v tabulce pár míst pod Dynamem, v přípravném zápase měla určitě papírově větší převahu.

Utkání začalo pro Dynamo nepříznivě, kdy se hned ve druhé minutě uvedla Plzeň vstřelením prvního gólu po nepřesné rozehrávce budějovických dorostenců. Silná obrana Plzně neměla problém s jakoukoli útočnou akcí, kterou Budějovice vymyslely. Navíc se jí mnohem více dařila kombinační hra. V 19. minutě tak padl do budějovické branky druhý gól a Plzeň zvýšila. Hned vzápětí přidali Plzenští třetí branku a dostali se tak do velice pohodlného náskoku. I když si žádné výrazné šance netvořili, snadno se v nich po dobu prvního poločasu ocitali po chybách na straně Dynama. Ve 42. minutě tak přiletěl do sítě Budějovic ještě čtvrtý míč. A ani ne v polovině zápasu bylo rozhodnuto, kdo má navrch. Plzeň vedla 4:0!

Za takového stavu bylo jasno o střídání. Celá první sestava kromě Máchy si šla sednout na střídačku a na hřišti ji nahradili čerství hráči. Těm už se po zbytku zápasu dařilo podstatně lépe. Druhá sestava dokázala otočit dojem z utkání a rázem se herně vyrovnala svému plzeňskému soupeři. To se jí podařilo také díky lepšímu hernímu projevu než první jedenáctce. Budějovičtí dorostenci už si zbytečně nekomplikovali rozehrávku a zamezili také vytváření dalších chyb v defenzivě. Díky tomu už také neinkasovali žádný další gól. Situaci naopak zkorigoval Chylík svou střelou do brány Plzně. První přípravné utkání Dynama na novou sezónu tak skončilo přesto ne příliš potěšujícím stavem 4:1.


Ohlasy trenérů

Petr Skála(trenér Dynama): "Ta první půlka žádný extra výkon nepředvedla. Mně se spíše zamlouvala až druhá sestava, která tam šla zhruba v polovině hracího času. Těm už se dařilo lépe a navíc Chylík dal alespoň jeden gól."