Další z přátelských utkání devatenáctky českobudějovického Dynama bylo naplánováno s pražskou Spartou. Ta svou kvalitu během zápasu potvrzovala přesnou kombinační hrou a také vstřelením prvního gólu, který nakonec rozhodl o výsledku celých devadesáti minut. Na výhře Sparty tak už nic nezměnil ani vyrovnaný druhý poločas, kde si Dynamo dokázalo vytvořit gólové příležitosti.

Sparta se dokázala prosadit hned po prvních deseti minutách své aktivní hry vstřelením jediné branky zápasu. V 10. minutě tak byl stav 1:0. Do ojedinělé šance za Dynamo se v první půli po centru dostal Markytán ale naneštěstí mířil mimo branku. Kombinace, které během prvního poločasu zápasu Sparta předváděla byly jasně propracovanější než ty od budějovického Dynama, ale přínosné pro Pražáky nebyly. Další pro Spartu zajímavé situace totiž Budějovice dokázaly bez větších obtíží včas blokovat. Než na tabuli naskočila 45. minuta, Sparta si připsala ještě jednu gólovou šanci, ve které ale Dynamo podržel brankář a sparťanskou střelu chytil.

Druhý poločas přátelského utkání s obměněnými sestavami se jevil vyrovnaněji. Budějovičtí dorostenci zjednodušili svou hru a zamezili tak vytváření dalších zbytečných chyb. S přibývajícím časem počáteční převaha Sparty mizela. I tak se ale ještě dostala do slibných příležitostí. Jejich útočná hra jim totiž přinesla nastřelení tyčky i břevna. Dynamo vyvíjelo velkou snahu, aby dokázalo dostat vyrovnávající gól do pražské brány. Ale dříve než se jim něco takového mohlo povést, přišel konec zápasu. V přátelském utkání se Spartou na neutrální půdě v Třeboni tak Budějovice prohrály 0:1.


Ohlasy trenérů

Petr Skála (trenér Dynama): "Sparta je kvalitní soupeř, takže jsme pochopitelně rádi, za takové přátelské utkání. I přes tu prohru hodnotím utkání pozitivně. Za mě byl určitě lepší druhý poločas, ve kterém to bylo vyrovnanější a vytvořili jsme si i dvě tři brankové příležitosti."