Na dvě utkání se nyní chystají fotbalisté Dynama. To první odehrají proti německému Chemnitzeru v Ulrichsberg od 18:00. Další navazuje hned v sobotu, kdy se českobudějovičtí fotbalisté utkají v Písku proti Slavii od 17:30.

SK Dynamo

Náročné dva zápasy se rozhodl trenér František Cipro rozdělit tím způsobem, že na první duel do Rakouska pošle zejména jedenáctku hráčů juniorky doplněnou hráči z A-týmu. Do sobotní generálky před pohárem pošle zkušený kouč jedenáctku, která by se měla podobat základní jedenáctce v první podzimním kole. „V pátek bude tvořit jádro týmu juniorka, doplníme to hráči z áčka. V sobotu už nebudeme střídat po poločase a pojede tým s přibližným počtem čtrnácti hráčů,“ říká trenér Cipro před utkáními. Za Dynamo se poprvé ukázal tožský záložník Vignon Amegan. „Je šikovný s míčem, je to podobný typ hráče jako Sandro. Bude u nás deset dní, pak uvidíme co dál,“ dodává trenér o testovaném hráči.

Chemnitzer

Klub Chemnitzer byl založen v roce 1966, dříve s názvem FC Karl – Marx – Stadt podle známého německého filosofa. Na nynější název byl přejmenován v roce 1991. Největším úspěchem pátečního soupeře Dynama byl titul v roce 1967 ještě v tehdejší NDR. Dalšími úspěchy jsou finálové účasti ve Východoněmeckém poháru. Německý celek se v loňské sezoně umístil na páté příčce v třetí nejvyšší soutěži. Průběžně se Chemnitzer držel spíše ve středních patrech tabulky, mohutným závěrem se ovšem posunul až na slušnou pátou pozici z dvaceti účastníků. V přípravě již německý klub odehrál tři utkání, to poslední s Teplicemi skončilo nerozhodně 1:1. Dynamo tedy nečeká žádný lehký soupeř.

Soutěž začíná Chemnitzeru 24. července, utkání s Dynamem tedy bude pro Němce jedno z posledních přípravných duelů. Čeští fanoušci určitě zaznamenali přesun Martina Fenina právě do Chemnitzeru. Talentovaný útočník se v létě připravoval s Varnsdorfem, v květnu se upsal Chemnitzeru do roku 2017 s případnou opcí. Příchod Fenina si vedení nemůže vynachválit. „Má velký potenciál a věříme, že fanouškům bude dělat radost,“ uvedl trenér Karsten Heine. Celek Chemnitzeru se skládá ze samých mladých hráčů, nejstaršímu obránci je 25 let! Nejzkušenějším je útočník Loning.

SK Slavia Praha

Poslední přípravné utkání sehráli slávisté na půdě rivala Dynama Táborska. Po třech vstřelených brankách se mohli radovat z výhry tři jedna. Dvakrát se za Pražany trefila nová posila ze Žižkova Radek Voltr. Stejně jako Jihočeši sehrají fotbalisté Slavie v sobotu poslední přípravné utkání, další už je čeká v prvním kole ve šlágru kola proti Plzni. Největší změnou v celku Slavie je změna na postu trenéra. Žezla se po Miroslavu Beránkovi ujal Dušan Uhrin mladší, pro kterého bude právě první kolo SYNOT ligy střetem proti jeho bývalému celku. Nejčerstvější zprávou o změně kádru Slavie je hostování Argentince Baéze do Trnavy. Naopak největší posilou je zmiňovaný Radek Voltr.

Páteční příprava proti Chemnitzeru začíná v 18:00 a vy tento zápas můžete sledovat zde v online reportáži.

Poslední přípravný zápas se Slavií začíná v 17:30 v Písku a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

VIDEO: Sestřih a hodnocení zápasu s Bohemians (12.7.2015)

Fotbalisté Dynama v dalším přípravném zápase nastoupili v Uhříněvsi proti Bohemians. Gólová přestřelka vítěze neměla, zápas skončil remízou 3:3.