První soutěžní zápas čeká Dynamo v sobotu při poháru FAČR v plzeňské Doubravce. Soupeř Českých Budějovic zvítězil v předkole proti karlovarské Lomnici 5:1 po poločase 2:0. Utkání startuje od 17:00 na stadionu Senco Doubravky.

Dynamo

V táboru Dynama se již vše chystá na ostrou generálku pro první podzimní kolo ve Vlašimi. Svěřenci trenéra Cipra pojedou na Plzeňsko s jediným cílem a to postoupit přes divizní celek. Jihočeši by měli nastoupit v nejsilnějším možném složení. Novinkou v týmu Dynama je pravděpodobný odchod slovenského fotbalisty Rastislava Chmela, který nejspíše zamíří zpět na Slovensko do Košic. Chybět bude Petr Benát, jenž má svalové problémy. Hrát zřejmě nebude ani Richard Kalod, který se vrací po zranění.

Poslední přípravný zápas Dynama:
Dynamo - Slavia 0:2 (0:1)
Branky: 20. Mikula, 50. Piták . Hráno v Písku.
Sestava Dynama: Křížek – Řezáč (83. A. Dvořák), Hric (83. Lima), Karafiát, Novák (46. Wermke) – J. Pešek (70. Záviška), Benát (46. Vignon), Šimák (66. Hála), Funda (83. Vaněk) – Linhart, Jurdík.

Senco Doubravka

Západočeský celek byl založen v roce 1921 a až do devadesátých let se účastnil zejména okresního přeboru. Od roku 1993 se celek přejmenoval z TJ Sokola Doubravka na SK Senco Doubravka, kdy hlavním sponzorem se stala stavební firma Senco. Historicky největší úspěch Doubravky se datuje v sezoně 2001 – 2002, kdy Západočeši ovládli krajský přebor s velkým náskokem na prvním místě a podařilo se jim probojovat do divize, ve které působí dodnes. Nejtěžší chvíle klub utrpěl právě v postupovém roce 2002. Stadion zasáhla v srpnu povodeň a klub musel vynaložit velké úsilí, aby zrekonstruoval celý stadion. Čím se Doubravka může opravdu chlubit, tak jsou to dvě fotbalová hřiště s umělým povrchem.

Předkolo poháru FAČR:
Lomnice – SK Senco Doubravka 1:5 (0:2)
Branky: 89. Veselý – 28. Chvojka, 40. Ungr, 54. Krejčí, 62. Matas, 71. Sýs.
Sestava Doubravky: Bouzek – Nový (60. Vlnař), Krejčí, Morávek, Sýs, Brabec, Novák „C“, Filipec, Chvojka, Ungr (46. Matas), Kuťák (56. Rytíř).

Unikátem týmu Doubravky je složení kádru. V předkole poháru v sestavě figurovali dva třicátníci, jinak byl nejmladším hráčem čtyřiadvacetiletý Pavel Krejčí. Hrajícím trenérem Doubravky je Pavel Vajgl, který v rozhovoru pro Deník prohlásil, že tréninkové metody se učí od Pavla Horvátha.