Poslední přátelské utkání starších dorostenců proběhlo na hřišti budějovického Rudolfova, kde s celkem hrajícím krajský přebor, remizovala devatenáctka 1:1. Příprava dorostenců je u konce a příští týden je čeká první ligový zápas proti Karviné.

Poslední přípravné utkání, které na starší dorostence Dynama čekalo, bylo na hřišti Rudolfova, který hraje okresní přebor. Jeho hra byla převážně založena na dvou až třech hráčích, přes které si rudolfovští posílali většinu přihrávek. Herní projev Dynama zpočátku nebyl stoprocentní. Docházelo ke zbytečným ztrátám míče i při obvyklých přihrávkách. I přesto to bylo Dynamo, kdo se dokázal prosadit jako první. Po rozehraném rohovém kopu se trefil Matyáš Markytán. Rudolfov měl během první půle zápasu velké množství standardních situacích na polovině soupeře. A právě z jedné z nich se mu podařilo vstřelit srovnávací gól. Stav před koncem prvního poločasu byl 1:1.

A v druhé půli se už nezměnil. Zato byly patrné změny v předváděné hře Dynama. Dorostenci svou úroveň zvedli a vytvořili si slibné příležitosti, které už ale nebyli schopni proměnit. Po četném střídání v 60. minutě, kdy na hřiště nastoupili čerství hráči, už Rudolfov Dynamu nestačil. Zaostával v kombinaci, míče se po většinu časy zmocnilo Dynamo a už ho nepustilo. Generální zkouška na první ligový zápas českobudějovické devatenáctky tak skončila nerozhodně 1:1.

První mistrovské utkání odehraje Dynamo U19 už příští sobotu, s datem 1.8.. Na domácím hřišti se od 10:15 postaví Karviné. Už teď Vás všechny zveme!