Sezóna 2015/2016 začne v sobotu 1.8. i staršímu dorostu Dynama. První zápas odehrají dorostenci na domácí půdě proti Karviné. A pak to nabere rychlé obrátky. Do prosince totiž musejí stihnout 21 zápasů. Trenéři mají po přípravě jasno, kdo jde s týmem dál a kdo ho opouští. Stejně tak vědí i to, v jaké sestavě se Karviné postaví. Tak ať se daří!

Loňská sezóna staršího dorostu Dynama byla obzvláště úspěšná. Všichni se zatajeným dechem přihlíželi, jak se dorostencům daří zápas co zápas a jen přičítali další utkání do úspěšné série zápasů bez prohry. Ta se nakonec vyšplhala až k číslu 20 a symbolicky se zastavila právě na něm. Zpočátku chvíli trvalo, než si silný ročník 1996 sedl se svými o rok mladšími spoluhráči a i proto si na startu minulé sezóny hráči na konto moc úspěchů nepřipsali. Ale pak přišel zlom, začali si vzájemně věřit a na zápasy chodili nabuzení. To se také okamžitě projevilo. Potom i v momentě, kdy už by se od nich ani nemohlo očekávat, že jejich série poroste, oni nezastavovali a přidávali další zápasy. Vytvořili skvělý tým, poráželi soupeře napříč umístěním v tabulce a nebáli se ničeho. Konec sezóny byl ale samozřejmě těžší- trenéři dávali prostor ročníku 1998, aby se zahrál v lize staršího dorostu a naopak nejstarší kluky posílali do Juniorky nebo k A-týmu. Nakonec tak loňská sezóna skončila pro devatenáctku Dynama s čísly 7 a 66. Tedy sedmé místo v tabulce složené z 22 celků a konečný počet 66 bodů.

Minulá sezóna je sice velmi vydařená, ale před devatenáctkou stojí úplně nová. Stejně tak je samozřejmě zcela nové i složení týmu. Kádr i případnou sestavu trenéři vymýšleli v průběhu přípravných utkání. Bilance zápasů ale moc potěšující není: "Za tu přípravu jsme odehráli sedm utkání a z toho jsme si připsali jen jednu výhru doma s Jihlavou a remizovali jsme během generálky s Rudolfovem, který hraje krajský přebor. Ti soupeři, které jsme měli byli kvalitní. Jen s výsledky moc spokojení být nemůžeme," hodnotil trenér Petr Skála letní přípravu. "Sestava se teprve krystalizuje, pomalu to dáváme dohromady, abychom došli k co nejkvalitnějšímu složení."

Petr Skála nás ale ujistil, že sestavu přece jen připravenou má: "Sestava, ve které by se dala hrát sezóna tady je. Víme, jak v sobotu nastoupíme." Zároveň je jasné, kteří hráči už do podzimní část sezóny pokračovat nebudou: "Odchází Marek Pancíř, který půjde do SKP a prozatím končí i Jakub Matoušek, toho čeká hostování. Jinak si to necháváme otevřené, protože aktuálně je zraněný Daniel Frnoch a ještě máme Mikuláše Jášu na hostování. Až se nám tito dva vrátí, tak uvidíme, jak dál," přemítali trenéři.

O vizích, které pro novu sezónu mají, byli ale skoupí:" Nějaké cíle pochopitelně máme, ty jsou vždycky. Tím naším především je, abychom se pokusili navázat na minulou vydařenou sezónu." Jedno je dle trenérů jasné, určitě nechtějí hrát o záchranu. A stejně jako každý rok i tento by rádi, kdyby se některému z hráčů podařilo dostat se do A-týmu: "Ty kluci z minulého roku si to tam vyzkoušeli, zahráli si. A tři kluci z ročníku 1996 tam aktuálně jsou. To je určitě to, o co se budeme snažit i letos." Všichni si také uvědomují, že historie se opakuje a soutěž bude pro hráče opět velmi náročná hlavně svou délkou. "Máme 22 soupeřů, to je hodně. Teď na podzim nás čeká 21 zápasů. Zase budeme hrát i středy, bude to těžké. Sice začínáme doma, ale to v tomhle případě nehraje vůbec žádnou roli," objasnil Petr Skála.

Sobota 1.8. znamená pro devatenáctku start nové sezóny. Od 10:15 je na Složišti čeká boj o první tři body se soupeřem až z daleké Karviné. Tak se určitě přijďte podívat!

Kompletní rozpis všech zápasů pro podzimní část sezóny naleznete na webu v sekci Mládež- Týmy mládeže- U19- Zápasy.