Dlouhá zimní příprava fotbalistů Dynama je u konce. Jihočeši v pátek od 18 hodin přivítají na Střeleckém ostrově Třinec a černobílí budou po poměrně povedené přípravě chtít brát tři body. Chybět Českobudějovickým bude zkušený stoper Tomáš Hájovský, jenž bude na začátku jara pykat kvůli čtyřem žlutým kartám.
FK Fotbal Třinec
Rok založení:1922
Trenér:Karel Kula
Hvězdy týmu:Paleček, Dedič, Malcharek
Největší úspěchy: 10. místo v 1. lize (1970/71)
Posledních pět let:
2010/11 - 2.liga (5. místo)
2011/12 - 2.liga (15. místo)
2012/13 - MSFL (1. místo)
2013/14 - 2.liga (9. místo)
2014/15 - 2.liga (13. místo)
Stadion: Stadion Rudolfa Labaje, 2 200 diváků
Klubové barvy:Červená, bílá
Internet: www.fotbaltrinec.cz

Preview

FK Fotbal Třinec má za sebou přípravu, ve které nijak nezářil, ale ani nepropadl. Slezané porazili polský Rozwoj Katowice, Petřkovice, Gliwice, Vítkovice a Hlučín, naopak porážky přišly se Slováckem, Senicí, Ružomberokem a naposledy v generálce s Olomoucí B. Výraznou změnou v celku, který má na svém kontě nejvíc sezon ve druhé lize, je konec kariéry zkušeného stopera Benjamina Vomáčky, který se přesunul do role sportovního manažera. Mužstvo trénuje Karel Kula, jenž je zároveň předseda představenstva a generální manažer klubu.

Tým Třineckých neprošel během zimy žádnou razantnější obměnou. V brance by měl zůstat jedničkou Lukáš Paleček, jenž na podzim vychytal tři čistá konta. Obranu vyztužil bosenský stoper Avdič, jenž přestoupil z Brna a měl by naskočit vedle třicátníka Čelůstky. O střed hřiště se starají zkušení Ceplák s Motyčkou, na zkoušce v zimě uspěl liberecký záložník Djika Douglas, který je blízko základní sestavě. V útoku má kouč Krula z čeho vybírat. Naskočit může zkušený Pavel Malcharek nebo René Dedič, oba skórovali na podzim čtyřikrát a dělili se o pomyslnou korunu pro týmového krále střelců. Po podzimu patří Třinci jedenáctá příčka se třinácti bod, je o jediný bodík za Dynamem.

Poslední přípravné utkání Třince:
SK Sigma Olomouc "B" – FK Fotbal Třinec 3:2 (1:0)
Branky: 42. Malec, 65. A. Ševčík, 72. Yunis – 67. Dedič, 79. Malcharek. Bez karet.
Sestava Třince: Paleček – Benetka, Čelůstka, Avdič, Jánošík – Motyčka – Teplý, Douglas, Ceplák, Tomovič – Dedič. Střídali: 46. Adamuška, 46. Velner, 46. Malcharek, 46. Janoščín, 69. Málek, 69. Bedecs.

Dynamo má za sebou povedenou přípravu s černou tečkou v podobě nepříliš povedeného výkonu i výsledku v generálce s Vlašimí. Jihočeši inkasovali dvakrát během jedné minuty a podlehli soupeři nakonec 1:2. Jinak mají ale černobílí pozitivní bilanci v přípravné období, celkově šestkrát zvítězili, remizovali se Žilinou a padli jen dvakrát. Proti Třinci má Dynamo jednoznačný cíl – zapsat na začátku jara tři body, které by daly mužstvu víc klidu do dalších duelů. Na podzim Českobudějovičtí urvali v Třinci premiérovou výhru v sezoně. Po brance Michala Řezáče a vítězství 1:0 však přišla dlouhá série bez výhry.

Během dlouhé přípravy se trenéru Horejšovi poměrně jasně vykrystalizovala základní jedenáctka. V brance zůstává jistotou Zdeněk Křížek, stoperskou dvojici by měl tvořit Pavel Novák s Tomášem Hájovským. Druhý jmenovaný však bude pykat za čtyři žluté karty v prvním jarním kole. Zprava by měl na beku nastoupit Klesa, levý kraj bude patřit jednomu z dvojice Funda-Vaněk. V pětičlenné záloze zřejmě nebudou chybět zkušený nejlepší střelec mužstva Jan Šimák nebo kapitán Petr Benát. Na hrotu se zřejmě bude prát nejlepší střelec přípravy Milan Jurdík. K zápasu nebudou připraveni Jan Hála s Martinem Heldem.

Utkání 17. kola Fotbalové národní ligy začíná v pátek v 18 hodin na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Vstupenky na utkání můžete kupovat v předprodeji zde. Utkání bude řídit trojice rozhodčích Julínek – Caletka, Myška.

Předpokládané sestavy:
Dynamo: Křížek – Klesa, Novák, Opluštil, Vaněk – Benát, Čavoš – Pešek, Šimák, Mareš – Jurdík.
Třinec: Paleček – Benetka, Čelůstka, Avdič, Jánošík – Motyčka – Teplý, Douglas, Ceplák (Malcharek), Tomovič – Dedič.

Ostatní zápasy 17. kola:
Znojmo – Ústí nad Labem4. 3. 201618.00
Vyšehrad - Karviná5. 3. 201610.15
Pardubice – Hradec Králové5. 3. 201610.15
Vlašim - Opava5. 3. 201614.30
Frýdek-Místek - Sokolov5. 3. 201614.30
Olomouc B - Táborsko6. 3. 201610.15