Osm branek už diváci na Střeleckém ostrově dlouho neviděli. Kdyby se hrálo jen osmdesát minut, kromě pěti příznivců Karviné by se nikdo pod Černou věží nezlobil. Dynamo totiž v závěru ztratilo dvougólové vedení a z utkání s aspirantem na postup má jen bod. "Zkazili jsme si to sami," mrzelo záložníka Patrika Čavoše, který ve středu hřiště udělal penzum černé práce.

V zápase s Karvinou jste celý zápas vedli, nakonec se musíte spokojit s remízou. Co k zápasu říci?
Ztratili jsme dva body. Po individuálních chybách v obraně jsme ztratili dvougólové vedení. Měl to být náš zápas.

Dobře jste do utkání vstoupili, třikrát jste vedli, ale ani jednou jste nedokázali vedení udržet. Čím to bylo?
Měli jsme zápas ve svých rukou. Ale dostali jsme vždycky gól prakticky z ničeho. Věděli jsme, že Karviná má silné útočníky na standardní situace, ze kterých jsou nebezpeční. Bohužel jsme to nepohlídali.

Zdálo se, že jste na soupeře dobře připraveni. Bylo tomu opravdu tak?

Patrik Čavoš
Ano. Trenéři nás dobře připravili na to, že Karviná nehraje kombinační fotbal. Spíš nakopává míče za obranu na vysoké útočníky. To se potvrdilo a oni nakonec i rozhodli zápas.

Byla hodně znát absence Pavla Nováka ve středu obrany?
To není otázka pro mě. Pavel je bohužel nemocný, takže nemohl hrát. Třeba by některému gólu zabránil, třeba ne. To nemůžeme vědět.

Karviná dostala za osmnáct kol sedm branek, vy jste jí za jediný zápas dokázali dát čtyři. Slušný počin.
My víme, že máme jednu z nejlepších ofenziv z druhé ligy. Víme, že nějaký gól vždy dáme. Proto jsme se snažili hrát především na nulu vzadu. To se nám vůbec nepovedlo a zápas jsme si zremizovali vlastně sami.

Nebyl klíčovým momentem roh v závěru první půle, po kterém jste mohli odskočit na 3:1? Místo toho jste záhy inkasovali.
Tam jsme měli trošku smůlu, Ríša Kalod trefil břevno. Za minutu jsme dostali takový smolný gól. Ale v kabině jsme si řekli, že jsme lepší, že na ně po půli vletíme. To se nám i podařilo, dali jsme dva góly, ale pak jsme si to sami zkazili.

Takový fotbal by ale měl být pozvánkou pro diváky, aby chodili ve vyšším počtu, ne?
Doufejme. Ti, co přišli, tak viděli, že hrajeme ofenzivní fotbal, líbivý na oko. Věřme, že bude chodit víc a víc lidí.

Petr Benát si vaši spolupráci ve středu zálohy pochvaloval. Jak se vám s ním hraje?
Peťa je zkušený a kvalitní fotbalista. Myslím, že jsme si sedli. Já bych toho měl víc odběhat, on s Honzou Šimákem by se měl starat o hru dopředu. Mám hru postavenou hodně na běhání, takže nejsem líný na krok a uběhám to. Doufám, že co nejvíce pomůžu týmu.

Hned v úterý vás čeká odložený duel se Sokolovem. Nebude mít na vás vliv ztráta s Karvinou?
Nemyslím si. Sokolov teď nemá žádnou oslnivou formu a věřím, že pokud předvedeme výkon jako s Karvinou, tak zvítězíme. Natrénováno máme, tak ani po fyzické stránce by to neměl být problém.

Divoká přestřelka nenašla vítěze, Dynamo remizovalo s Karvinou 4:4 (1.4.2016)

Ještě deset minut před koncem vedli Jihočeši o dvě branky, přesto se museli smířit s jedním bodem za remízu 4:4. Páteční strhující utkání s Karvinou vítěze nenašlo. Domácí byli v první půli lepším týmem, přesto dokázali Slezané udržet stav 2:2. Ve druhé půli se domácí dostali do dvoubrankového vedení, ale Karvinští v posledních deseti minutách vyrovnali na konečných 4:4.