Na pravém kraji zálohy potvrzoval, jakou má na jaře formu. Jakub Pešek znovu "větral" soupeřovu obranu a po zápase byl moc rád, že jeho tým získal vybojované tři body. To hostující gólman Jaroslav Belaň, který má za sebou i angažmá v Dynamu, byl toho názoru, že si Sokolov měl na západ Čech odvést minimálně bod.
Jakub Pešek

Jak byste shrnul vítězné utkání se Sokolovem?
Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a připsali si tři body. Náš cíl byl tři body a to se nám podařilo. Jsme za to moc rádi.

Byli jste oproti pátečnímu utkání pečlivější směrem dozadu?
Určitě, dostat doma čtyři branky je špatné. Věřili jsme, že dnes jeden gól dáme a neinkasujeme. Udržel jsme čisté konto, což je skvělé a musíme v tom pokračovat.

Naopak jste se ani tolik nehnali do ofenzivy, ne?
To určitě, s Karvinou se hrál mnohem ofenzivnější fotbal z obou stran. Bylo k vidění více šancí, diváci se asi více bavili.

Na Sokolov byla odlišná příprava než na Karvinou?
Zejména jsme si po pátečním utkání říkali, že nesmíme inkasovat. Výborně jsme se na utkání připravili, odčinili páteční čtyři inkasované branky a máme sedm bodů za tři zápasy, což bereme všemi deseti.

Zažil jste někdy tři neproměněné pokutové kopy v zápase?
Ne, to bylo poprvé. Minimálně pro diváky to muselo být zajímavé, to jen tak nezažijí. Jsme rádi, že nám to tam padlo v závěru, spadl nám kámen ze srdce.

Oddychli jste si i za Petra Benáta a Jana Šimáka, aby si nemuseli vyčítat neproměněné penalty
Jsou to zkušení hráči, vypořádají se s tím. Důležité je, že jsme to zvládli jako tým a už se nikdo nebude ptát, že jsme nedali dvě penalty.

Na penaltu jste si nevěřil?
Beny (Petr Benát) a Šimi (Jan Šimák) jsou určeni, takže bylo jasné, kdo půjde kopat. Nechtěl jsem se do toho hrnout, tak třeba příště. (úsměv)

Minimálně bod jsme si měli odvést, myslí si brankář Sokolova Belaň

Jaroslav Belaň

Zažil jste někdy zápas, ve kterém by zůstaly neproměněny tři penalty?
Asi ne. Je to asi první zápas, ve kterém se proti nám kopaly dvě penalty, a dvakrát soupeř nedal.

Pro vás je porážka trpká i proto, že jste mohli dvakrát vést. Nejprve Kopečný spálil velikou šanci, následně Přeučil nedal penaltu.
To je právě ono. Měli jsme jasnou šanci, pak penaltu, ale neproměnili jsme ani jednu z těchto šancí. Domácí sice také nedali penaltu, takže se šlo do druhé půle od nuly. Kdybychom dali branku, mohl se zápas vyvíjet jinak. Takhle jsme měli využít toho, když soupeř nedal druhou penaltu, tak jsme se mohli nadechnout k náporu. Místo toho Dynamo skórovalo po závaru po rohovém kopu.

Nechybí vám lehkost a i kousek štěstí, který jste při podzimní jízdě měli?
Říká se to. Na podzim jsme většinou skórovali z první šance, byli efektivní. Teď se od nás štěstí trošku odklonilo. K tomu série ne úplně povedených zápasů, to už je pak jedno s druhým. Ale z Budějovic jsme si minimálně bod měli odvést.

Zlikvidoval jste dvě penalty. Při té první jste si sáhl na míč, nebo Šimákova střela šla přímo do tyče?
Nesáhl. Ale kdyby to šlo do brány, tak bych míč vyrazil. Snažíte se střelce rozhodit. Šimimu jsem říkal, že to kopne doprostřed. Nereagoval. Kopl to po své pravé ruce a naštěstí trefil tyčku.

A co při té druhé Petra Benáta?
Vzpomínal jsem a i jsem se ptal, jestli to kope furt na svoji stranu. Když jsem chytal v Budějovicích, tak to kopal stejně. Trefil to pro mě do ideální výšky, trefil jsem stranu, takže to nebylo pro mě už pak tak těžké.

Vy jste byl i při jediném gólu hodně blízko celé situaci. Jak se narodila branka domácích po nepřehledné skrumáži ve vašem vápně?
Po rohu se odrazil míč od zad našeho hráče a vznikla mela ve vápně. Vletěl jsem tam, ale myslel jsem, že míč trefím. Možná jsem to měl nechat stoperovi, který by míč odkopl. Bohužel to skončilo v bráně.

Při gólu jsem měl ˝Lafatovo štěstí˝, smál se Kalod (5.4.2016)

Po utkání byl hlavním terčem novinářů a tuto roli si tentokrát užíval. Důrazný forvard Richard Kalod se vrátil do sestavy a v posledních dvou zápasech vstřelil dvě branky. Tou druhou svalil Sokolov, když před ním neproměnili tři exekutoři pokutový kop. "Třeba jsem taky teď už v pořadí," smál se po zápase dobře naladěný Kalod.