"S Ríšou v sestavě jsme silnější," uvedl po zápase s Karvinou trenér Dynama David Horejš. Tehdy Richard Kalod jeden gól dal, druhý připravil. To ještě nikdo netušil, co připraví důrazný forvard fanouškům Dynama v dalších zápasech. Se Sokolovem rozhodující gól, v Ústí 2+1. Uvidíme, co nám tento výborný kuchař naservíruje v dalších zápasech, třeba už v pátek s Hradcem.

Hrdinou Dynama posledních dní je bezesporu Richard Kalod. Důrazný útočník, kterého v zimě stíhaly zranění a nemoci, se vrátil ve velkém stylu. Během tří zápasů v jednom týdnu vstřelil čtyři branky, na další dvě přihrál a pomohl týmu k důležitým bodům. Série Jihočechů bez prohry čítá i s podzimem aktuálně sedm duelů, poslední zářez přidali černobílí v Ústí nad Labem. „Jsme spokojeni. Přijeli jsme s tím, že chceme dát o gól víc než soupeř. To se nám podařilo,“ lakonicky odpověděl vytáhlý forvard.

Richard Kalod se chystá na duel s Hradcem

Zápas proti Armě se Dynamu opravdu povedl. Výhra 3:0 byla zasloužená. „Měli jsme dobrý vstup do utkání. Zatlačili jsme soupeře a pak časem přidali i branky. Když pak vedete, tak se hraje vždycky snáz. S čím jsme sem jeli, to jsme splnili,“ chválil si Richard Kalod, který se prý na tabulku nedivá, ale kdyby se náhodou podíval, čekal by ho příjemnější pohled než po podzimu. Jihočeši jsou devátí s čtyřiadvaceti body. „Loni se nám povedl podzim a nepovedlo jaro, teď to zkusíme obrátit. A jestli máme ještě šanci na postup? To nevím, ale třeba se ještě nakonec budeme smát my,“ dodal opět s úsměvem.

Pokud se Kalod nedívá na celkovou tabulku, jistě nesleduje ani tabulku střelců Fotbalové národní ligy. V ní ale jeho jméno letí raketově vzhůru a aktuálně vypadá situace následovně: 13 – Pázler (Hradec Králové), 7 – Ledecký (Znojmo), Budínský (Karviná), Smola (Ústí nad Labem) a pak už 6 – Jan Šimák a Richard Kalod (oba Dynamo České Budějovice). „Já už si ty sobotní branky ani nepamatuji, dostal jsem tam na konci ránu do hlavy,“ smál se známý šprýmař. Pak však zvážněl. „Dostal jsem výborné centry od Kuby Peška a Honzy Šimáka, to už jsem pak musel proměnit.“

Při dvou gólech v zápase se logicky vybaví myšlenka na hattrick. Že na něj Kalod v zápase nedosáhl, to jej opravdu tížilo. „Já jsem ho chtěl dát. Ale trenér mě stáhl, když jsem měl sil na rozdávání, takže jsem to nestihl,“ hlásil se širokým úsměvem. V pátek čeká Dynamo těžký duel exligových celků s Hradcem a i v tomto klání Jihočeši budou atakovat tři body. „O ničem jiném nepřemýšlíme. Budeme se snažit navázat na výkony a výsledky z posledních zápasů,“ uzavřel Kalod.

Když jsme byli u statistik, nelze opomenout ani fakt, že brankář Zdeněk Křížek je po dvou zápasech bez inkasovaného gólu na pěti nulách. Dynamu aktuálně patří pátá nejlepší ofenziva soutěže s 29 brankami. A když se podíváme na tabulku dle formy, tak v posledních pěti zápasech dokázal uhrát víc bodů jen rozjetý Frýdek-Místek (13). Daří se, tak jen ať to vydrží!

Byli jsme na Ústí skvěle připraveni, říkal po utkání střelec první branky Čavoš (23.6.2015)

Odehrál další velmi dobré utkání, které tentokrát korunoval první brankou svého týmu. Patrik Čavoš byl jedním z hlavních strůjců výhry v Ústí nad Labem. "Soupeře jsme přehráli, tři body jsme si zasloužili," pochvaloval si po utkání střední záložník Jihočechů.