Bylo už delší dobu jasné, a českobudějovický klub se ani nijak netajil tím, že shání výraznou osobnost do kabiny v podobě kvalitního stopera. Tuto roli přišel z Jihlavy do Dynama plnit třiatřicetiletý Ondřej Šourek, který si premiéru v černobílém dresu odbyl ve středečním přípravě proti Znojmu.

Jak se zrodil váš přesun na jih Čech?
Ještě se rodí (usmívá se). Budějovice mě oslovily, jestli bych zde nechtěl hrát. Trenér Horejš mi volal, že hledají zkušeného stopera. Zaujalo mě to a domluvili jsme se, že přijedu na začátek přípravy. Pokud se domluvíme na podmínkách, tak tady budu pokračovat.

V Jihlavě vám končila smlouva?
Ano, ta mi tam po sezoně vypršela.

Ondřej Šourek v prvním přípravném duelu v dresu Dynama

Na Vysočině jste už s postupem sezony moc příležitostí nedostával, že?
Ze začátku jsem nastupoval vcelku pravidelně. Na jaře už jsem toho ale tolik neodehrál.

Ve své kariéře už jste prošel několik klubů, řadíte se rozhodně už mezi zkušenější hráče.
Byl jsem ve Slavii, ale to už je hodně dávno. Pak jsem odešel do slovenské Žiliny a rok jsem následně hrál v Polsku. Poté jsem zakotvil v Jihlavě.

Co bylo klíčové při rozhodování o dalším angažmá?
Zájem Dynama. Volal mi trenér a jednání byla korektní. A v neposlední řadě také to, že Dynamo chce hrát nahoře a zázemí je tady na výborné úrovni.

Loni se ale Jihočechům sezona nepovedla. Sledoval jste výsledky druhé ligy?
Díval jsem se a vím, že České Budějovice loni nenaplnily svoje očekávání. Snad se to povede letos a budeme se pohybovat v horních patrech tabulky.

Odcházíte z první ligy do druhé. Neberete to jako krok zpět?
To určitě ne. Žádnou jinou konkrétní nabídku jsem neměl, ta z Budějovic mě zaujala. Navíc už mám taky třiatřicet let, takže mě potěšil zájem Dynama.

Znal jste se s někým osobně před příchodem do českobudějovické kabiny?
Proti řadě kluků jsem hrával, ale víc se známe jen s brankářem Křížkem, se kterým jsme se potkali v mládežnických reprezentacích.

Dynamo hledalo kromě kvalitního stopera i vůdčí osobnost do kabiny. Přijímáte i tuto roli?
Ano. Už mám ve svém věku řadu zkušeností a měl bych kabinu řídit. V tomhle ohledu bude na mě tlak větší, ale odpovědnosti se rozhodně nezbavuji.

V prvním přípravném utkání Dynamo podlehlo Znojmu (22.6.2016)

V prvním přípravném utkání Dynamo podlehlo druholigovému Znojmu 2:3. Přestože byli Jihočeši po většinu zápasu lepším celkem, nedokázali využít své šance, takže trestal soupeř. Paradoxem na přípravném utkání bylo, že Znojemští si obě branky vstřelili sami.