Na začátku přípravy Jihočechů se hlásili i dva mladíci, jmenovitě stoper Daniel Frnoch a záložník Rostislav Tomek. Oba patřili na jaře k tomu nejlepšímu v dorosteneckém týmu, tudíž dostali možnost absolvovat přípravu s A-týmem. V pátek se k českobudějovickému týmu připojil i sparťan Martin Matoušek.

Dynamo pokračuje v trendu dávání šancí nadějným odchovancům, a tak na pondělním srazu nemohly chybět nové tváře z poměrně úspěšného dorosteneckého týmu. Prvním je Daniel Frnoch. Urostlý stoper, jenž byl v dorostu zejména při jarní části oporou svého týmu. „Týden po skončení dorostenecké soutěže jsem se dozvěděl, že půjdu do přípravy s áčkem. Měl jsem velkou radost, nečekal jsem to“ popisoval Frnoch. Téměř dvoumetrový obránce by měl být jednou z velkých nadějí Dynama a není vůbec vyloučeno, že by se už letos nemohl probojovat do kádru. „Přemýšlel jsem o tom, že v áčku budou shánět stopera, jelikož odešel Hájovský nebo Opluštil. Přesto mě pozvánka do áčka mile překvapila.“

Paradoxem u osmnáctiletého fotbalisty je, že ještě na podzim hrával na pozici útočníka. „Na jaře mě pan Skála poslal na stopera a mně se tam začalo dařit. Odehrál jsem tam celou jarní část,“ pochvaloval si. Dalším mladíkem, kterého si trenér Horejš vyžádal, je Rostislav Tomek. Ofenzivní záložník či útočník odehrál za kategorii U19 velmi dobrou sezonu a pomohl svému týmu ke konečné desáté příčce. "Rosťa může hrát i příští rok za dorost, takže pravděpodobně bude vypomáhat i devatenáctce," říkal trenér Dynama na začátku přípravy. Tomek nechyběl při prvním přípravném utkání v Nové Včelnici proti Znojmu, v 56. minutě střídal Adriána Čermáka.

Čistě novou akvizicí v kádru Jihočechů je Martin Matoušek ze Sparty. Jednadvacetiletý záložník se zotavil z těžkého zranění kolene a v zimní přestávce absolvoval soustředění s A-týmem Sparty. Talentovaný středopolař už byl i mezi náhradníky pro utkání Synot ligy, na první start však čeká. Zahrál si v semifinále MOL Cupu proti Jablonci a v loňské sezoně oslavil s juniorkou Pražanů titul. V pátek podepsal se Spartou tříletou smlouvu a ve stejný den se hlásil na Střeleckém ostrově, kde pravděpodobně bude letos hostovat.

Okusil konkurenci v týmu mistra, teď se rve o místo v Dynamu (24.6.2016)

Když se člověk podívá na aktuální soupisku českobudějovického Dynama, je hned jasné, kde by mužstvo potřebovalo doplnit stavy. Trenér David Horejš totiž disponuje z útočníků jen Richardem Kalodem a Milanem Jurdíkem, jehož přestup ze Sparty ještě není posvěcen. A tak klub testuje plzeňského mladíka Daniela Černého, který už si odbyl premiéru v černobílém dresu v přípravě proti Znojmu.