Smlouva na tři roky a velká očekávání. To má před svým čtvrtým angažmá v Dynamu Ivo Táborský. Mládežnický reprezentant, velký talent se šikovnou levačkou, který v první lize nasbíral přes dvě stě startů a na jihu Čech se mu vždy dařilo. To je jen stručná vizitka jednatřicetileté posily Dynama.

V Teplicích jste strávil s krátkou přestávkou tři roky. Proč s vámi klub neprodloužil smlouvu?
Nedohodli jsme se na další spolupráci. Neodcházelo se mi lehce. Měli jsme dobrou partu v kabině, klub fungoval. Ale takový je fotbalový život. Dynamo o mě mělo zájem, tak jsem neváhal.

Měl jste nějaké další nabídky?
Byl jsem na testech v Maďarsku, ale to bylo podivné angažmá. Ještě se naskytla další nabídka, ale zájem z Dynama byl nejintenzivnější. Několikrát mi volal trenér David Horejš, a tak už jsem jiné nabídky ani neřešil.

Do Českých Budějovic už jste se vrátil počtvrté. Napadlo vás, že byste ještě mohl znovu zakotvit na jihu?
Vždy, když jsem odcházel, tak jsem říkal, že se mi tady líbí. Klidně bych se sem vrátil a žil tady. A ono se to splnilo. S manželkou jsme se také doma smáli, že jsem si přál v Budějovicích ještě hrát. Teď to není žádné hostování, mám smlouvu na tři roky.

Za tři roky máte za cíl postoupit s Dynamem zpátky do ligy?
Nechci prohlašovat žádné velké cíle. Rád bych, abychom hráli tak, abychom z toho měli radost, dobře jsme trénovali a pracovali. Na co to bude ve výsledku stačit, to se uvidí.

Ve své kariéře jste zamířil i do ázerbajdžánského Baku. Jaká to byla zkušenost do další kariéry?

David Horejš o Ivu Táborském:
„Chtěli jsme přivést fotbalistu, který v ofenzivní části sestavy může hrát na více postech. Abychom s ním mohli v sestavě pohybovat i dle rozestavení a soupeře. To Ivo Táborský přesně splňuje. Jsem rád, že se jeho příchod povedl dotáhnout. Bude to pro nás platný hráč. Ivoš už tu třikrát byl, vždycky se mu v Dynamu dařilo. Já jsem s ním hrál dvě sezony a byly to povedené ročníky. Jeho příchodem je kádr momentálně asi uzavřený. Testovaný Josef Čtvrtníček u nás působit nebude.“
Velice dobrá. Mohl jsem si stěžovat jen na herní vytížení. Jinak ale život a místní podmínky byly na velmi dobré úrovni.

V Dynamu byste si na herní vytížení stěžovat neměl, klub si od vás hodně slibuje. Jste si toho vědom?
Samozřejmě, přicházím jako posila. Ale je jen na mně, jak budu hrát. Rozhodně nedostanu nic zadarmo.

Přicházíte zároveň jako ofenzivní univerzál. V útočné vozbě vám nevadí žádný post?
Ani ne. Je mi celkem jedno, kde nastupuji. Nejlépe se cítím na pozici podhrotového útočníka nebo při hře na dva forvardy. Ale přizpůsobím se trenérovi, jaký připraví herní systém.

Právě s trenérem Horejšem jste hrával v jednom mužstvu. Nemůže to být problém pro vztah hráč-trenér?
Není to úplně jednoduché. Hrál jsem i s Martinem Vozábalem, který je generálním manažerem. Horyna (David Horejš, pozn. autora) trénuje, s Palo Švantnerem se známe také dlouho. Zažil jsem i Jirku Lercha. Davidovi i Martinovi tykám, ale plně je respektuji. Co se týče práce, tam kamarádství jde stranou, tam musíme být profíci. V osobním životě už je na nás, jak se s tím popasujeme.

Není na škodu, že jste se k týmu připojil až na začátku pátého týdne přípravy?
Mohl jsem dorazit třeba o tři dny dříve, ale protahovala se jednání ohledně smlouvy. Nicméně ještě zbývají dva a půl týdne do začátku sezony, takže potrénujeme a vyladíme formu na první zápas.

Před samotným startem FNL stihnete ještě dvě utkání. Už se těšíte na obnovenou premiéru v černobílém dresu?
Ano. Mám za sebou prvních pár tréninků, s kluky se poznávám. Seznámíme se i na hřišti, abychom věděli, co od sebe čekat.

Ofenzivu Dynama posiluje Ivo Táborský! (18.7.2016)

Tři týdny před startem nového ročníku FNL hlásí Dynamo velkou posilu do ofenzivy. Smlouvu na tři roky totiž v Dynamu podepsal jednatřicetiletý útočník Ivo Táborský, který v minulosti již na jihu Čech dvakrát velmi úspěšně působil.