Devatenáctka Dynama má před sebou do začátku ligové soutěž už pouze dvě přátelská utkání. Mladí Jihočeši změřili síly s vítězem loňského ročníku nebo také s americkým Dallasem, v sobotu je čeká rakouský Linz a generálku na první kolo se Slavií obstará Český Krumlov. U kormidla zůstal Pavol Švantner, asistenta mu po novu dělá František Mertl.

Kategorie U19 má za sebou už pět přípravných utkání, ve kterých sehrála několik náročných utkání s různorodými soupeři. Svěřenci Pavola Švantnera a nově angažovaného trenéra Františka Mertla nejprve začali vysokou prohrou 2:6 s Jihlavou. Další přípravné utkání obstarali mladíci amerického Dallasu, kteří si z utkání odnesli sedm branek, přičemž hattrick za Dynamo zaznamenal Vlk.

Další prověrku obstaral vítěz loňského ročníku pražská Sparta. Utkání hrané v Třeboni, kde sparťanští mladíci měli soustředění, ovládli fotbalisté z hlavního města. S dalším pražským soupeřem si mladí jihočeští fotbalisté poradili, Viktorii Žižkov přehráli v poměru 4:0. Zatím v posledním odehraném utkání změřili černobílí síly s A-týmem Rudolfova, zápas po gólové přestřelce nenašel vítěze.

Ještě před prvním mistrovským utkáním doma se Slavií čekají na mladíky Dynama dvě utkání. V sobotu 30. července je prověří rakouský Linz, generálku na ligu obstará Český Krumlov.

Výsledky přípravných utkání SK Dynamo České Budějovice U19:

FC Vysočina Jihlava U19 – SK Dynamo České Budějovice U19 6:2. Branky za Dynamo: Vlk, Jáša

SK Dynamo České Budějovice U19 - Dallas 7:1. Branky za Dynamo: Vlk 3, Hüttner 2, Fišer, Matoušek

AC Sparta Praha U19 - SK Dynamo České Budějovice U19 6:0

SK Dynamo České Budějovice U19 – FC Viktoria Žižkov U19 4:0 Branky za Dynamo: Smetana 2, Matoušek, Hüttner

Rudolfov – SK Dynamo České Budějovice U19 4:4. Branky za Dynamo: Vlk 2, Smetana, Kalousek