LED televizi značky LG obdržel ve čtvrtek 5. ledna, z rukou zástupce českobudějovické společnosti ELLEX se sídlem na Rudolfovské ulici Jakuba Kružliaka, primář Dětského oddělení Nemocnice České Budějovice Vladislav Smrčka. Dvaatřicetipalcový televizor bude součástí kojenecké stanice.

Přístroj věnoval na Dětské oddělení majitel společnosti ELLEX Josef Kružliak. „Musím panu Kružliakovi za jeho dar jménem celého oddělení poděkovat. Věřím, že významně pomůže zkrátit čekání pacientům a hlavně jejich příbuzným na kojenecké stanici,“ řekl při přebírání primář Dětského oddělení Nemocnice České Budějovice Vladislav Smrčka.

Úsměv na tváři měla i manažerka spokojenosti pacientů a zaměstnanců českobudějovické nemocnice Iva Nováková. „Díky nové televizi můžeme zase o něco více zvýšit komfort pro děti a jejich maminky. Ty jsou zde se svými kojenci po celou dobu hospitalizované,“ doplnila slova primáře. Poděkování patřilo i fotbalovému klubu SK Dynamo České Budějovice, které je společným partnerem nemocnice a firmy ELLEX. Právě Dynamo zprostředkovalo dar ELLEXu pro Nemocnici České Budějovice.