Fotbalový stadion na Střeleckém ostrově patří mezi TOP stadiony v České republice. Statutární město České Budějovice investovalo v posledních letech do rekonstrukce stadionu desítky milionů korun a díky tomu byl mimo jiné trávník stadionu označen za jeden z nejlepších v ČR. Navíc nadále probíhá kompletní rekonstrukce hlavní západní tribuny.

Od roku 2003 město České Budějovice pravidelně investuje do stadionu na Střeleckém ostrově. Od té doby došlo k vybudování tří zcela nových tribun, vzniklo nové zázemí klubu a také bylo vybudované vyhřívání hrací plochy. V posledních letech se úsilí města věnuje hlavní tribuně, která za poslední měsíce prošla rozsáhlou rekonstrukcí. V létě byly dokončené kabiny hostů a technické zázemí stadionu a od podzimu probíhá výstavba nové plošiny pro novináře a také byla na hlavní tribuně vystavěna zcela nová kabina pro hlasatele, obsluhu světelné tabule, bezpečnostní agenturu a také místnosti pro televizní a rozhlasové společnosti.

Hodnocení trávníku podle Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR:
"Hřiště prošlo v letním období renovací, trávník byl odfrézovaný strojem KORO, vegetační vrstva byla upravena a byl položen trávníkový koberec. V době návštěvy i přes vydatné deště a značnou zátěž bylo hřiště poškozeno provozem pouze lehce a běžně. Kořenový systém byl pevný a zdravý, hustota a pevnost porostu výborná. Vodopropustnost velmi dobrá, brankoviště lehce poškozena."
Vodopropustnost: 4/5
Floristické složení: 5/5
Zakořenění: 4/5
Rovinatost: 5/5
Hustota a pokryvnost: 5/5
Stav brankovišť: 4/5
CELKEM: 27/30

Velkého uznání se dočkal během podzimního hodnocení hracích ploch také trávník na Střeleckém ostrově. V létě nově položený trávník byl označený za nejlepší hrací plochu ve Fortuna národní lize. Střelecký ostrov by obstál i v porovnání s hřišti v ePojisteni.cz lize. "Kategorizace hrací plochy se provádí tak, že se hodnotí šest různých kritérií. Každé z těchto kritérií se boduje na stupnici od jedné do pěti. Maximum bodů, co trávník může získat, je tedy třicet. Náš stadion na Střeleckém ostrově získal celkem sedmadvacet bodů," říká generální sekretář Dynama Milan Čadek.

Dvacet sedm bodů získalo ve druhé lize pouze Dynamo spolu s Androvým stadionem v Olomouci. Ostatní stadiony měly hodnocení nižší, některé dokonce velmi výrazně. Nejhorší hrací plochu ve druhé lize má podle členů Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR stadion v Sokolově, který získal pouhých deset bodů a byl zařazený do kategorie D, tedy "nevyhovující hrací plocha".

V nejvyšší soutěži je obecně úroveň hracích ploch vyšší než ve FNL, přesto i tam by hrací plocha stadionu na Střeleckém ostrově patřila mezi nejlepší. Vůbec nejlepší hrací plochu má podle členů komise Slavia v Edenu (29 bodů), následuje Jihlava (28) a po ní je pak Sparta s Mladou Boleslaví - tyto stadiony mají stejné hodnocení (27) jako Střelecký ostrov.

Také v dalších měsících se na stadionu chystají další úpravy. Během roku 2017 by se Střelecký ostrov měl dočkat nové světelné tabule a pokračovat bude také rekonstrukce vnitřních prostor hlavní tribuny. Po dokončení vnitřních úprav poté dojde k rekonstrukci střechy a celá tribuna dostane zcela novou fasádu.