Posledním testem před začátkem jarní soutěže byla pro Dynamo středočeská Vlašim. Jihočeši po dobrém výkonu ovládli celkové skóre utkání a vyhráli 3:1. V prvním poločase se krásně trefil Patrik Čavoš, zanedlouho přidal druhou branku Ondřej Šourek. Ve druhém poločase se trefil za Dynamo Lukáš Matějka a za hosty Vojtěch Hadaščok. Příští týden čeká Dynamo první jarní kolo doma s Varnsdorfem.

Do generálky s Vlašimí vyslal trenér Horejš o něco odlišnou sestavu od zápasu s Chrudimí, chyběl zraněný Čermák a pouze na lavičce zůstal Kalod. Jejich místa zabrali Šourek a Wermke. Nepříjemným momentem zahájil utkání Jiří Kladrubský, když po střetu zůstal ležet na trávníku. Čtvrt hodiny na hřišti ještě vydržel, ale poté ho nahradil Jan Hála. První šanci utkání měl Jakub Pešek. Ivo Táborský mu ve vápně prodloužil míč, jenže rychlý záložník slabší nohou nepřesně minul. Nádhernou trefou otevřel skóre utkání Patrik Čavoš. Ukázkově si zpracoval míč na prsa a krásnou střelou za vápnem nedal Nguyenovi šanci – 1:0.

Zanedlouho na něho navázal Ondřej Šourek. Černobílí měli možnost přímého kopu u rohového praporku. Míče se ujal kapitán Petr Benát a jeho centrovaný balon si našel právě Šourek, který milimetrově přesnou hlavičkou navýšil vedení svého týmu – 2:0. O třetí branku se pokoušel jediný českobudějovický útočník Ivo Táborský. V těžké pozici střílel šajtlí, jenže na vlašimského brankáře si nepřišel. Středočeši měli v první půli jedinou šanci po půl hodině hry. Tarczala z velké blízkosti perfektně vychytal Křížek a následně odkopl Funda míč do bezpečí.

Do druhého poločasu naskočil místo Klesy Ladislav Vopat, Vlašim vyslala stejnou jedenáctku. Jinak se nesla druhá polovina v klidném duchu, oba brankáři mohli být v klidu. Pozornost vlašimského brankáře vyzkoušel Roman Wermke, ale střela slabší nohou zdaleka neměla gólové parametry. V šedesáté minutě zakročil hlavní sudí, když faul Jana Hály ohodnotil žlutou kartou.

Třetí branku Jihočechů přidal v 67. minutě novic Lukáš Matějka. Pohlídal si ofsajdové postavení a střelu Jakuba Peška pohotově dorazil do odkryté branky – 3:0. Po hezké kombinaci na pravé straně se do zakončení dostal Ladislav Vopat, ale tečovanou střelou Nguyena neohrozil. Vlašimští snížili v 78. minutě. Nejprve Haška dobře vychytal Křížek, na následnou tečovanou střelu Hadaščoka už domácí brankář nedosáhl – 3:1. Další branka už nepadla, Dynamo v generálce přehrálo Vlašim 3:1.

Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): "Po dvou nepříliš povedených duelech jsme si s klukama sedli a probrali si to. A bylo vidět zlepšení. Zápas nám vyšel, kluci byli hladoví a šli si za vítězstvím. Jsme spokojeni a snad si přeneseme formu do začátku jara. Jsme rádi, že jsme si mohli zahrát i na hlavním stadionu na přírodní trávě. Vlašim nám vyšla vstříc, za což jsme rádi, protože se mělo hrát v sobotu. Kluci i díky tomu měli chuť a nyní máme celý týden se připravit na Varnsdorf."