Nečekanou posilu získali před závěrečnými druholigovými boji fotbalisté Dynama. Smlouvu do konce sezony s následnou dvouletou opcí podepsal v Dynamu ofenzivně laděný fotbalista Germain Kouadio (24) z Pobřeží slonoviny. Velmi brzy by se mohl objevit v sestavě A-týmu, premiéru si odbyde již o víkendu za juniorský tým v Hradci Králové!
Germain Kouadio

Ofenzivních hráčů není nikdy dost a Dynamo se tak rozhodlo dát šanci fotbalistovi, který se stal v zimě nečekaně volným hráčem. Germain Kouadio přišel do Evropy v únoru 2014 z klubu Moossou FC. Vybral si ho bosenský velkoklub FK Sarajevo. Germain sice v A-týmu Sarajeva nikdy příležitost nedostal a neodehrál v lize ani minutu, přesto jako člen týmu oslavil v sezony 2014/15 zisk mistrovského titulu.

V následujícím ročníku 2015/16 hostoval v klubu NK Travnik, kde pravidelně nastupoval v základní sestavě a patřil k nejlepším hráčům. Celkem odehrál 26 ligových zápasů, ve kterých z pozice křídelního hráče vstřelil devět gólů a na čtyři přihrál. Po návratu do Sarajeva pak přišel zajímavý přestup do dalšího ambiciózního bosenského celku HSK Zrinjski Mostar, který dokonce vyhrál základní část letošního ročníku bosenské ligy. Před startem jarních bojů o titul ale přišel nečekaný zvrat, když klub ztratil o služby rychlonohého hráče zájem a ukončil s ním smlouvu.

Ještě nečekanější pak bylo to, že se Germain Kouadio se svým agentem objevil v Českých Budějovicích, kde minulý víkend začaly jeho testy. Přestupní období pro volné hráče končilo 31. března a klub tak musel rychle jednat. “Nakonec jsme se dohodli tak, že Germain u nás podepsal smlouvu do 30. června. Pokud se mu bude dařit a prosadí se do týmu, využijeme následnou dvouletou opci. Tato varianta je pro nás ideální,” říká generální manažer Dynama Martin Vozábal.

Čtyřiadvacetiletý forvard zaujal také trenéra Davida Horejše. “V tréninku vypadá velmi dobře. Jedná se o rychlého fotbalistu, který to umí s balonem a má výborný tah na bránu. Určitě ho budeme chtít vidět v zápase, a tak jsme uvítali možnost, aby hned o víkendu nastoupil za juniorku v Hradci Králové,” říká budějovický trenér.