Protože Richarda Kaloda trápí problémy se zády, hraje ofenzivní univerzál Ivo Táborský celé jaro na hrotu sestavy Dynama. I díky osmému gólu Táborského v sezoně Jihočeši dokázali smazat dvoubrankový náskok ostravského Baníku a došli si pro zasloužený bod. Hned v neděli pokračují černobílí v nabitém programu v Opavě.

S bodem ze zápasu s Baníkem Ostrava jste nakonec spokojeni?
Ano. Myslím si, že můžeme být spokojeni, protože jsme odehráli dobrý zápas. Ostrava lepší nebyla. Troufnu si tvrdit, že poločasový výsledek 0:2 neodpovídal tomu, co se dělo na hřišti. Tak to ale bohužel ve fotbale občas bývá. Zaplaťpánbůh, že jsme ve druhé půli vstřelili dva góly a urvali alespoň bod.

Muselo to být pro vás po prohraném prvním poločase těžké i z toho důvodu, že Baník měl jen dva rychlé brejky, které skončily gólem. Tomu prvnímu navíc předcházela sporná situace u postranní čáry.
Zase jsme přestali hrát, stejně jako s Olomoucí. Nechci bránit rozhodčí, ale i oni občas udělají chybu. Já vím, že jsem se před druhým gólem také rozčiloval. Myslím si, že to byla penalta. Ale nesmíme se s rozhodčím hádat a přestat hrát. To je fotbal, nebyl to od rozhodčích záměr.

Co jste si řekli v kabině před druhým poločasem?

Rozčílený Ivo Táborský po faulu na hranici vápna
Řekli jsme si, že půjdeme druhý poločas vyhrát. Nechtěli jsme dostat jako s Olomoucí další góly, ale tehdy to byl úplně jiný zápas. Baník tentokrát nepředvedl s týmem, který má, takový výkon, jaký je v jeho silách. Ale dokázali nám dát dva góly, takže remíza je spravedlivá.

Nezdálo se vám, že si byli hráči Baníku až příliš sebejistí? Že za stavu 0:2 se jim už nemůže nic stát?
Jdou za postupem, mají na druhém místě náskok, mají právo mít vysoké sebevědomí. Ale jestli hráli lehkovážně, to nevím. To si musí zhodnotit asi spíš oni sami.

Vám se podařilo vyrovnat z přímého kopu, kterému předcházel faul Zápotočného na hranici vápna na vaši osobu. Sice jste se dožadoval penalty, ale záhy jste si spravil chuť.
Měl jsem radost. Vyrovnal jsem na 2:2 a zbývalo dost času na to dát rozhodující branku. To se sice nepovedlo, ale i tak můžeme být s naším výkonem spokojeni. Trestňák se mi povedlo kopnout tak, jak jsem chtěl. Gólman toho asi moc neviděl.

Nenabízelo se kopat přes zeď? Podobně jste na podzim skóroval doma s Prostějovem.
Tehdy byli ve zdi menší hráči. Baník postavil do zdi vysoké hráče, takhle zblízka přes zeď by to trefil jenom Vozi (směje se a ukazuje směrem ke generálnímu manažerovi Martinu Vozábalovi, který stojí opodál).

Hned v neděli vás čeká další těžký zápas. Tři dny po Baníku budete bojovat v Opavě. Jak stihnete zregenerovat?
Těžko. Hlavně ti starší hráči s tím mohou mít problém. Já ne, já jsem ještě mladej (směje se). Jaro nám výsledkově nevychází i kvůli tomu, že máme zraněné tři hráče základní sestavy. To je fakt, žádná výmluva. Je nás třináct, čtrnáct, to není ideální. Ale do Opavy určitě pojedeme bodovat. Čeká nás šestihodinová cesta, na výlet tam nejedeme!

Dynamo ve druhém poločasu vybojovalo s Baníkem bodu (20.4.2017)

Po prvním poločase to vypadalo s domácí bledě. Baník si díky brankám Hrubého a Nerada vypracoval dvoubrankový náskok a nic nenasvědčovalo tomu, že by se utkání mělo dramatizovat. Jenže přišel gól Kladrubského po rohu a za pár minut srovnal Ivo Táborský. Dynamo si tak ze zápasu s Baníkem Ostrava odneslo jeden bod.