Byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti, hrál ve velké pohodě. Jiří Kladrubský otevřel skóre utkání, když povedeným přímým kopem pokořil Palečka. Následně neproměnil pokutový kop, přesto nemusel smutnit. Společně s ostatními vybojovali na závěr sezony tři body a potvrdili páté místo v tabulce. Sám Kladrubský potvrdil, že na jihu Čech bude pokračovat.

Je to velká úleva, že jste dokázali v posledním ligovém utkání prolomit prokletí jarních domácích zápasů?
Určitě, chtěli jsme se úspěšně rozloučit jak s fanoušky, tak s celou sezonou. Jarní část se nám letos nepovedla. Řekli jsme si, že do posledního kola dáme všechno, abychom potěšili věrné fanoušky, kteří nás po celý ročník podporují. Chtěl bych jim moc poděkovat za to, jak při nás po celou sezonu stáli. Doufám, že jsme jim proti Třinci udělali radost.

Jiří Kladrubský při zápase

Podali jste takový výkon, kterým jste se chtěli prezentovat po celý průběh jarní sezony?
Chtěli jsme celé jaro podávat výkony jako s Třincem, jenže doma nás něco neustále brzdilo. Nevím, čím to bylo. Táhlo se to doma s námi od zápasu s Varnsdorfem, až proti Třinci jsme dokázali pořádně zabrat. Měli jsme lehkost, která nám celou dobu chyběla. Čím více jsme chtěli, tím více jsme byli v křeči.

Dá se říct, že to bylo ideální domácí utkání? Hned třikrát jste se trefili, neinkasovali jste a na závěr sezony jste si vylepšili dojem z posledních zápasů.
Ano, rozhodně. Doufám, že budeme pracovat dál a budeme podávat podobně dobré výkony. Nyní si všichni do jednoho odpočineme, máme toho za sebou dost. Poté je potřeba se znovu pořádně připravit a jít do toho naplno.

Přímý kop se vám povedl tak, jak jste si představoval?
Vůbec ne. (úsměv) Někdo z hráčů ve zdi zakřičel na brankáře, že budu střílet na jeho stranu. Gólman tedy zůstal stát a díky tomu se mi podařilo vsítit branku. Jinak šla střela přibližně doprostřed branky, takže ideálně jsem to určitě netrefil. Za týden už nikdo nebude vědět, jak to padlo.

Na penaltu jste si věřil?
Jasně, ale šel jsem do ní jako blázen. Na poslední chvíli jsem si rozmyslel, na jakou stranu budu kopat a podle toho to dopadlo. Když bude příště, půjdu znovu.

Budete i v příštím ročníku působit v dresu Dynama?
Ano, mám kontrakt na další tři sezony. Chci ji dodržet. Vrátil jsem se sem kvůli rodině, chci už být doma. Zahraničí jsem si vyzkoušel, jsem rád, že jsem to zažil. Přál bych mladým hráčům, aby si to vyzkoušeli a prožili. Jsem rád, že jsem doma, kde mám kolem sebe celou rodinu a známé.

Na závěr sezony Dynamo přehrálo Třinec 3:0 (28.5.2017)

Na úplný závěr sezony si Dynamo připsalo první jarní domácí výhru, když s přehledem přehrálo Třinec 3:0. V prvním poločase navíc ani jeden z týmu neproměnil pokutový kop. Gólový účet zápasu otevřel z přímého kopu Jiří Kladrubský, ve druhém poločase na něho navázal střídající Lukáš Matějka a třetí branku přidal Ivo Táborský.