Když Petr Benát zůstal celý zápas na lavičce náhradníků, stal se kapitánem Dynama Jiří Kladrubský. Jeden ze tří třicátníků v sestavě Jihočechů. A jako správný vůdce a lídr si vzal míč v kritický moment, když v závěru první půle byla odpískána na Michala Řezáče penalta. "Rozhodla důležitost momentu," vysvětlil českobudějovický univerzál, proč si vzal míč místo Elvise Mashikeho.

Začněme od konce. V samotném závěru jste mohli dvakrát inkasovat, Žižkov trefil dvakrát tyčku. Dolehla na vás únava, nebo jste příliš otevřeli hru?
O poločase jsme si řekli, že chceme vyhrát a uděláme pro to všechno. Tím pádem nám pak vznikala okénka v obraně, které soupeř naštěstí nevyužil. Ale měli jsme i šance dát druhý gól už před tím, bohužel se to nepovedlo. Bod ale ve výsledku bereme. Přišla tisícovka diváků, nabídli jsme jim snad zajímavou podívanou a příště přijdou znovu.

V prvním poločase jste měli několik slibných možností, po změně stran to byla spíše územní převaha. Čím to?
Nevím, těžko říct. Chtěli jsme a makali, ale nedokázali jsme se dostávat do šancí. V první půli jsme možnosti měli, střel bylo dost. Ale vytěžili jsme z toho jenom jeden gól.

První gól jste inkasovali záhy poté, co Roman Wermke neproměnil slibnou šanci. Nešlo obdržené brance zabránit?

Jiří Kladrubský si staví míč na penaltu
Šlo, to byla moje chyba. Nechal jsem centrujícímu hráči příliš prostoru, nedostoupil jsem ho a byl z toho gól. Jsem rád, že jsem to napravil alespoň proměněnou penaltou.

Z jedenácti metrů jste kopal po faulu na Michala Řezáče, který se šikovně proháčkoval do vápna.
Gól jde za ním. Branku jsem vstřelil sice já, ale Michal má minimálně devadesáti procentní podíl.

Před pokutovým kopem se k míči hlásil i Elvis Mashike. Jak jste mu nakonec vysvětlil, že půjdete kopat vy?
On říkal, že si věří. Ale je tady přeci jen nový, a kdyby ji nedal, tak by to šlo i za mnou, že jsem ho nechal kopat. Tak jsem si vzal balon a šel kopat. Rozhodla důležitost okamžiku.

Vy jste si věřil, i když jste penaltu na stejnou branku v posledním kole minulého ročníku proti Třinci neproměnil?
Věřil jsem si. Tábor (Ivo Táborský, pozn. autora) říkal, že už na penaltu nikdy nepůjdu. Ale já to chtěl odčinit a povedlo se. Nicméně největší podíl na gólu má Míša Řezáč.

Jaký vliv mělo na utkání teplé počasí posledního červencového dne?
Když jsem odpoledne vyzvedával manželku, tak mi říkala, že by se jela raději koupat. Ne, bylo horko, dusno, špatně se dýchalo, ale bylo to pro oba stejné.

Na hřišti jste byli společně se Zdeňkem Křížkem a Petrem Javorkem jediní tři zkušení hráči. Jak fungoval tento mladý celek?
Myslím, že to klapalo. My starší máme za úkol zklidnit tým a předat mladším zkušenosti. Mladí kluci přinášejí do hry rychlost a energii, která dnešnímu fotbalu vládne.

Nebylo vaše mladé mužstvo chvílemi trošku nervózní? Ať už z důležitého úvodního zápasu či ze stínu nedávné překvapivé porážky v poháru?
To si nemyslím. Chtěli jsme porážku v poháru odčinit, což se herně povedlo, ale výsledkově jsme mysleli na víc. Ale celkově musíme brát bod. Mohli jsme vyhrát i prohrát.

Na úvod Fortuna národní ligy remíza s Viktorií Žižkov (31.7.2017)

V prvním ligovém kole Fortuna národní ligy Dynamo remizovalo s Viktorií Žižkov 1:1. Obě branky byly k vidění v první půli, kdy se do vedení dostali Pražané zásluhou Jana Jelínka. O vyrovnání se postaral z penalty Jiří Kladrubský. V druhé půli měly oba týmy možnosti strhnout stav zápasu na svou stranu, ale skóre už se neměnilo.