Devítiletí fotbalisté SK Dynamo České Budějovice vyhráli v březnu turnaj v plážové kopané E.ON Beach Junior Cup a vyhráli si třídenní pobyt v Haagu a Amsterdamu. Jihočeši hráli i turnaj na pláži a skončili třetí.

Dynamo si pobyt vyhrálo vítězstvím na finálovém turnaji v Praze, který se v energeticky úsporné E.ON Beach Areně konal 4. března. V rozhodujícím zápase českobudějovičtí mladíci porazili FC Hradec Králové 3:2 po penaltách a vyhráli tak letecký zájezd do Nizozemska. „Během pobytu kluci viděli vodní kanálový systém Amsterdamu, jeho centrum, stadion Ajaxu Amsterdam i většinu Haagu. Zapojili se také do turnaje na místní pláži, kde je postavena aréna přímo pro plážový fotbal. Viděli i finále plážové kopané dospělých, kde hráli reprezentanti Holandska. Součástí pobytu bylo samozřejmě i koupání v moři,“ uvedl Marek Pagač, vedoucí projektu E.ON Rodinný fotbálek.

Jihočeši odehráli na místním turnaji čtyři zápasy a skončili na třetím místě. „Prohráli jsme jen úvodní zápas na hlavním stadionu se Zwolle, což jsou specialisté na plážovou kopanou. Protože jsme měli o gól horší skóre, unikl nám těsně postup do finále. Zápas o třetí místo jsme pak bez problémů zvládli,“ řekl Jiří Navrátil, hlavní trenér SK Dynamo České Budějovice U9. „V Holandsku jsou týmy na plážovku specializované, my jsme to naopak hráli podruhé. Pro nás to je oživení. Asi největší pecka byla pro kluky prohlídka stadionu Ajaxu. Byli jsme v kabině domácích, v útrobách stadionu i na hrací ploše. Musím říct, že pobyt byl výborně připravený a kluci si to parádně užili,“ dodal trenér.

Pobyt v Nizozemsku si za Dynamo vybojovali Patrik Boček, Jakub Čapek, Nicolas Hron, Filip André Janoušek, Sebastien Kopa, Jan Králík, Jiří Navrátil, Patrik Opelka, Vojtěch Rozboud a Pavel Zeman. Trenérský doprovod tvořili Jiří Navrátil a Adam Gaisler. Fotogalerie z pobytu je zde, reportáž na Jihočeské televizi naleznete zde.