Na úvod nové sezony musel starší dorost překousnout smolnou porážku. Devatenáctka dlouho sahala minimálně po bodu, zároveň měla šance strhnout stav utkání na svou stranu. Nakonec nemá nic, protože Karviná dokázala dvě minuty před koncem utkání rozhodnout. Nešťastný duel hodnotil trenér Pavol Švantner.

Velmi blízko k bodovému zisku měl starší dorost v úvodním ligovém zápase proti Karviné. Pouhé dvě minuty před koncem přišel o bod za remízu, když soupeř dokázal po rohovém kopu rozhodnout celé utkání. „Do zápasu jsme vstoupili, jak jsme chtěli. Dostali jsme se do tlaku a šli do vedení. Následně soupeř vyrovnal nešťastnou vlastní brankou, která nás zlomila. Do konce poločasu šla Karviná do vedení a my jsme nehráli dobře,“ zhodnotil první poločas hlavní trenér Pavol Švantner.

Jihočechům očividně prospěla poločasová přestávka v kabině a do druhého poločasu vstoupili tou správnou nohou. Znovu začali být aktivnější a zásluhou Kočího srovnali na 2:2. „Do druhé půle jsme chtěli vstoupit jako do první. Postupem času se nám to začalo dařit a zaslouženě jsme srovnali. Ke konci zápasu jsem věřil ve vítěznou branku, ale po nedůslednosti ve vápně jsme inkasovali,“ mrzelo Švantnera. Rozuzlení celého zápasu přinesla 88. minuta, když se hlavou ve vápně prosadil Martin Vlachovský.

V závěru, konkrétně v posledních patnácti minutách, mohli černobílí nejednou potřetí překonat Tichého. Nejprve se karvinský brankář vytáhl proti tečované střele Lindáka, následně ho zastoupila tyč po střele Pařízka. „Ke konci jsme měli více možnosti, věřili jsme, že ještě dokážeme urvat všechny tři body. Opak byl pravdou, mrzí nás to,“ litoval kouč. Už ve středu čeká devatenáctku těžký soupeř. K dohrávce přijede pražská Sparta, zápas začíná na SCM Složišti od 11:00.

Starší dorost začal sezonu smolnou porážkou (11.8.2017)

Náročný terén, drsné podmínky a nepříjemný soupeř. To vše čekalo na starší dorost v prvním ligovém kole proti Karviné. Mladí Jihočeši vedli, ale ještě do poločasu dokázal Karviná otočit. Ve druhé půli srovnal stoper Kočí, jenže tři body pro hosty určila 88. minuta, kdy Vlachovský rozhodl o třech bodech pro svůj tým.