Nic neponechat náhodě. Asi tak mohlo znít heslo B-týmu před začátkem utkání, které mohlo zajistit Béčku celkové vítězství v rámci turnaje s názvem Zimní liga. Jak to tak vypadá, těsně před startem jarní části ČFL, juniorka přesně naladila formu. Precizní hru mladíků odnesla divizní Třeboň. Hosté přijeli bez svých největších opor a to se jim krutě vymstilo. Hráči Dynama se na umělé trávě začínají cítit jako doma. Agresivitou, pohybem, přesností a rychlostí dělali třeboňským od začátku zápasu velké problémy.

Od první minuty bylo jasné, kdo je na hřišti pánem. Chvílemi dokonce utkání připomínalo hokejovou přesilovku. Černobílým se ale dlouho nedařilo prosadit střelecky. Nejprve Houška hlavičkoval nad a neujala se ani Pouzarova střela z hranice velkého vápna. Trvalou převahu se podařilo Béčku zužitkovat po půl hodině hry. Ze vzdálenosti dvaceti metrů napřahuje, navrátilec z hostování v Prachaticích, Michal Mašát a jeho povedená rána míří přesně do pravého horního růžku třeboňské brány. Po vedoucí brance mladíci malinko ubrali plyn. K ničemu jinému, než rohovému kopu a následným nůžkám mířícím mimo bránu, hosty ale nepustili. Naopak, ještě do přestávky zvýšil náskok Radim Pouzar. Překrásná střela z voleje opět vymetla pavučinku v pravém horním rohu. Minutu před poločasem zapomíná do té doby pozorná obrana na útočníka třeboňských. Ten ale trefuje pouze debutanta v bráně Dynama, Vladana Vršeckého.

Trvalá převaha domácích pokračovala i po přestávce. Zhruba v 65. minutě na Pintérův nádherný centr naskakuje Tomáš Kupka a zvyšuje na 3:0. Třeboň v tu chvíli působí zmateným dojmem. Následuje šance Dvořáka, který si krásně narazil s Maruškou. Ve skluzu ale minul bránu. Posledních patnáct minut už se hraje otevřený fotbal na obou stranách. Z hranice velkého vápna opět střílel Mašát. Míč se odrazil od spojnice tyče a břevna k osamocenému Jaroslavu Houškovi, pro kterého nebyl problém dopravit míč do odkryté brány. V 85. minutě navíc nezvládli třeboňští offside systém a Robert Hanzal, postupující sám na brankáře, krásným blafákem zvyšuje na rozdíl pěti branek. Až poté se opaření hosté zmohli na odpověď. Při ojedinělém třeboňském protiútoku zaváhal Kordík a hostující hráč tváří v tvář nedal brankáři juniorky šanci. Přesvědčivým vítězstvím juniorka ukázala ,že jí právem patří prvenství v rámci turnaje Zimní liga.

Sestava B-týmu: Vršecký – Peroutka (70. Bezemek), Kupka, Dvořák, Pintér (65. Kordík) – Hrbáč, Mašát, Pouzar (60. Hanzal), Maruška – Houška, Hanzal (45. Janoušek)

Ing. Petr Skála: V rámci Zimní ligy jsem spokojen střídavě. Mrzí mě především dvě prohry. Z účastnických týmů hrajeme nejvyšší soutěž a proto bych vítězství nepřeceňoval. Opravdové hodnocení přijde až podle výsledků v ČFL.