V prvním jarním utkání ČFL se v Českých Budějovicích představil tým Kolína. Rezerva posílena o několik hráčů Áčka byla od prvním minut pasována na favorita. Kolínští ale rozhodně nepřijeli do Budějovic pouze na výlet. Především v prvním poločase ukázali, kolik se toho naučili pod vedením trenéra Frýdka. Domů si sice odvážejí prohru 1:4, na Složišti ale zanechali velice dobrý dojem. Středočeskému týmu se nevyhnula ani zákeřná nemoc a tak do hry mohli z lavičky naskočit většinou pouze dorostenci. Patrné to začínalo být zejména ke konci zápasu, kdy hostům viditelně docházely síly.

První půlhodinka přinesla bojovný fotbal, pro diváka toho ale k vidění mnoho nebylo. Hned z prvního náznaku šance ale padl první gól. K radosti necelé stovky přihlížejících diváků to bylo do brány Kolína. Přesně po půl hodině hry vymyslel Lukáš Adam pohlednou fotbalovou akci na jejímž konci nahrál na rozběhnutého Tomáše Marušku. Kapitán juniorky v plném běhu prostřelil na bližší týč hostujícího gólmana Čižinského – 1:0. Hosty vedoucí branka Dynama ale ani na chvilku nezaskočila a ještě do přestávky stačili vyrovnat. Krulichův volný přímý kop ze 38. minuty stačil Pronaj ještě vyrazit, v následném zmatku na malém vápně se o něco lépe zorientovali hosté, kteří na zlomek vteřiny dokázali dostat míč za brankovou čáru. Autorem branky byl označen Novotný1:1.

Také začátek druhého poločasu byl velice vyrovnaný. Kolínští to opět zkoušeli z přímého kopu. Pronaj byl ale pozorný a balón, který si našel cestu skrz černobílou zeď stačil včas vyrazit. V té chvíli vzal pevně do ruky zápas trenér B-týmu Ing. Petr Skála. Na hřiště poslal Jakuba Janouška. Necelá půlminuta pobytu na trávníku stačila devatenáctiletému hráči k dosažení branky. Než jej spoluhráči stačili na trávníku přivítat, rozběhl se Janoušek důrazně za míčem, vypíchl jej i gólmanu Čižinskému a pohodlně vsítil do prázdné brány – 2:1. Na časomíře v tu chvíli svítila 59. minuta. Hostům ale toto varování nestačilo a tak se Janoušek trefil hned o tři minuty později podruhé!! Tentokrát z pravé strany centroval Houška a důrazný Janoušek uspěl v souboji s Čižinským i napodruhé – 3:1. V tu chvíli Kolín přestal na trávníku existovat. V 75. minutě to zkoušel technicky Adam, hostující brankář ale konečky prstů vyškrábl na roh. Poslední zbytky svých sil použili ještě hosté k protiútoku. Kanonýr Šorfa zkoušel štěstí hlavou, bravurním zákrokem mu ale radost překazil Pronaj. Zdecimovaní hosté se ještě pět minut před koncem oslabují, když Houšku, řítícího se na brankáře stáhnul k zemi Novotný. Verdikt sudího zněl jasně – červená karta. To ale ještě nebylo od trenéra Skály zdaleka všechno. V 86. minutě posílá na hřiště čerstvého Radima Pouzara, který se po minutě svého pobytu na hřišti střelecky prosazuje po Adamově průniku a nádherné nahrávce – 4:1. Hosté následně inkasují i pátou branku, zdvižený praporek pomezního rozhodčího ale tentokrát kazí publiku radost. Na hřiště ještě poslal trenér Skála v 89. minutě Pintéra. A byl to právě střídající hráč, kdo měl na svých nohách poslední šanci. Z levé strany utekl soupeřovým obráncům, nepříliš přesnou střelu stačil ale Čižinský zlikvidovat a alespoň trochu si opravit hodně pokažené renomé.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Petr Skála: Když vyhrajete 4:1, tak musíte být vždycky spokojen. Ze začátku to vypadlo podstatně hůř. Takovéhle trenérské střídání se povede třeba jenom jednou za kariéru

Martin Frýdek: Třicet minut jsme hráli velice dobře a dokázali jsme zaslouženě vyrovnat. Utkání rozhodla neuvěřitelná chyba gólmana"