Vidina tuhého boje o záchranu dorostenecké ligy velela v zimní přestávce k nutnosti posílení kádru. Trenér Jiří Vlček dlouho bojoval o to, aby tou posilou byl ofenzivně laděný Josef Komárek z pražské Slavie. Přání se mu vyplnilo a přípravné zápasy v rámci Zimní ligy dokazovaly, že se nemýlil. Komárek se dokázal prosadit i gólově a stejná role se od něj očekávala i v jarní části mistrovské soutěže. Netrvalo to dlouho. Ve druhém zápase na hřišti Jihlavy uběhlo jen pár minut, když si Příhoda postavil míč k přímému kopu, z něhož orazítkoval levou tyč Krupicovy branky, odražený míč si vyčíhal Komárek a střelou k tyči pravé poslal Dynamo do vedení. "Dobíhal jsem od tyče odražený balon, tak jsem to napálil. Snažil jsem se to prorvat, byla tam trošku mezera, kterou se mi podařilo trefit," popisoval Komárek svou premiérovou branku v černobílém dresu.
Jeho gól byl zároveň prvním zásahem v Extralize dorostu. "Ve Slavii jsem hrál Českou ligu, což je druhá nejvyšší soutěž. Je tam velká konkurence, takže Extraligu jsem si poprvé zahrál až v Budějovicích. Ani nevím, kdo je v mužstvu pokladník, ale stát mě to určitě něco bude," usmíval se po zápase šťastný střelec.

Brzký gól Jihlavu nahlodal, ještě víc do kolen ale domácí srazila za okamžik druhá branka, kterou sice vsítil Schön, ale od počátku ji zařídil gólman Krupica výstupem, se kterým by se neztratil ani při přeboru moderních gymnastek v disciplíně cvičení s míčem. Lehký centr snadno stáhl nikým neatakován do náruče, načež zcela nepochopitelně převedl na trávníku několik sekund trvající break dance, kdy se různě přetáčel, stavěl na hlavu, až míč hodil za sebe, kde ho překvapený hostující kanonýr už jen dokopl do prázdné branky. Málokdo chápal, co se stalo, několik hráčů už situaci považovalo za vyřešenou a nesledovalo ji až do gólového zakončení. Mezi nimi byl i Komárek. "Já jsem to vůbec neviděl, akorát jsem se otočil a najednou Michal zařval," vracel se k okamžiku, z kterého se Jihlava až do konce zápasu dostatečně nevzpamatovala.

Za podpory fanoušků Motoru, kteří si zpestřili čekání na večerní barážový zápas, pokračovali hosté v soustředěném výkonu až do konce poločasu. Ve druhé půli hlídali svůj náskok, úroveň zápasu ale poklesla. "Sami jsme si zbytečně zkomplikovali vyhraný zápas, začali jsme hrát pasivně. Ale i soupeř se pokoušel prosazovat nakopávanými míči. Ve vápně hledali dlouhé hráče. Po inkasované brance se nám hrálo těžko," vracel se Komárek k okamžikům, kdy dostala Jihlava dočasně "čuchnout". Definitivní podobu výsledku dal krátce před koncem Průša a Dynamo tak těžilo nad plán. "Trenér nám říkal, že bod by byl dobrý, tři body zvenku jsou ale vynikající," pochvalovala si sešívaná posila.

Trenér Vlček počítá s Komárkem na kraj zálohy, v průběhu zápasu ale většinou přijde pokyn k přemístění na hrot. To se stalo i po včerejším vystřídání Weinharda. Tam strávil několik minut do chvíle, kdy i on přepustil místo náhradníkovi. "Raději se ale držím postu krajního záložníka, jsem na to zvyklý ze Slavie." Za šanci hrát v Budějovicích je rád, i když to není tak dávno, co se rozhodl místo Dynama dát přednost angažmá v pražském klubu. "Jsem z Milevska a pan Vlček mě chtěl už v době, kdy jsem šel do Slávie. Rozhodl jsem se pro Prahu, ale teď jsem rád, že si mě vytáhl zpátky. Ve Slávii je velká konkurence, nevím, jestli bych hrál. Zahraju si tu vyšší soutěž, je to pro mě určitě lepší," shrnul výhody půlročního hostování v černobílém dresu Josef Komárek.

Ohlasy trenéra Jiřího Vlčka naleznete v reportáži z utkání.