Další ze série těžkých utkání čeká o víkendu rezervní tým Dynama. Na TCM v Mladém tentokrát zavítá celek Chomutova, kterému se venku v podzimní části České fotbalové ligy příliš nedařilo. Především výhoda domácího prostředí by měla být rozhodujícím faktorem pro zisk tří bodů. Chomutovští fotbalisté přes zimu značně oslabili kádr a chvilku se dokonce nahlas hovořilo o konci fotbalu v celém městě. Oběma aktérům nedělního utkání byl zatím na jaře odložen zápas 19. kola ČFL. Nezpůsobilý terén nepustil fotbalisty B-týmu na hřiště Čáslavi a díky stejnému problému neodehráli severočeši doma zápas s Letohradem.

Poslední vzájemné utkání skončilo šťastněji pro chomutovské. Rezerva sice zanechala na hřišti svého soupeře velice dobrý dojem, za ten se ale body nezískávají. Ani aktivita nebyla Béčku v Chomutově nic platná. Nejprve si nešťastně tečoval do vlastní sítě střelu Doksanského Rožboud a ve druhém poločase přidal druhou branku po nedorozumění naší obrany Hořínek.

Poslední vzájemný zápas
FK Chomutov - SK Dynamo ČB B 2:0 (1:0)

Branky: 16. Doksanský 64. Hořínek. 
ŽK: Boček, Kubík Hořínek - Bezemek, Švehla, Dobrotka, Skopalík
Diváci: 353
Rozhodčí: Šedivka

SK Dynamo ČB B: Skála - Bezemek, Martínek, Dobrotka, Švehla (71. Peroutka) - Kladrubský, Skopalík, Rožboud, Pouzar (65. Předota) - Maruška (56. Škoda), Smíšek
Trenér: Jaroslav Vavroch

FK CHomutov: Četverik - Kubík, Köstl, Džuban, Altman - Doksanský (79. Hrubý), Hořínek, Budka, Čonka (86. Měšťan) - Boček, Geňo (69. Harvatovič)

Trenér: Pavlov

Hostům patří po osmnácti odehraných utkáních v tabulce osmé místo. Většinu nastřádaných bodů dokázali nasbírat chomutovští na vlastním hřišti. K vidění by tedy mohl být zajímavý fotbal. Zatímco rezerva dokázala doma zvítězit pouze třikrát, chomutovští působí bezradně zase venku. Z devíti zápasů na hřištích svých soupeřů vyválčili pouhé tři remízy. Tabulkově se tedy střetne sedmý s osmým.

V Chomutově měli přes zimu s fotbalem velké starosti. Tým sužují hluboké finanční problémy a chvílemi se dokonce uvažovalo o odstoupení ze soutěže. Fotbal, v tomto spíše hokejovém městě, ale zůstane i nadále zachován, navzdory odchodu většiny hráčů, kteří byli v Chomutově na hostování z Teplic. Mezi hráči, kteří odešli jsou brankář Četverik, obránce Köstl a útočníci Boček a Geňo. Odešel dokonce i trenér Pavlov. Na jeho místě ho nahradil jeho asistent Václav Budka. Nejvíce bolestivá bude ztráta útočníka Bočka. Ten totiž dokázal v podzimní části vstřelit nejvíce branek v celé ČFL - 11. Oporou by tak měl být záložník Harvatovič, který má zkušenosti s druholigovým fotbalem. Nedostatek financí donutil funkcionáře shánět náhrady především v místních vodách. Z divizní Lokomotivy Chomutov tak přišli Zaťko, Heier, Eiselt a Klier.

V posledním utkání ČFL zajížděli hráči Chomutova do pražského Břevnova. I přes značné oslabení v kádru dokázali uhrát slušný výsledek a jen krůček jim scházel k zisku alespoň bodu.

Poslední zápas Chomutova:

FC Dragoun Břevnov - FK Chomutov 1:0

Branky: 63. Majer 
ŽK: Hořínek
Diváci: 105
Rozhodčí: Kocourek

Sestava FK Chomutov: Zaťko - Měšťan, Klier, Kubík, Altman - Eiselt, Hořínek, Čonka, Harvatovič - Džuban, Sedlák
Trenér: Václav Budka

Obě mužstva se střetnou v neděli 27.3.2005 od 10:30 v TCM Mladé. Jako hlavní rozhodčí bude utkání rozhodovat pan Andrle, na čarách mu budou pomáhat pánové Drábek a Vafka. Delegátem bude pan Jeřábek.