Na Složišti proti sobě nastoupil tabulkově šestý tým ČFL proti sedmému. Vše nasvědčovalo velice vyrovnanému utkání. Dokonce i počet bodů v tabulce měli oba týmy před utkáním naprosto shodný. Přesně podle předpokladů také utkání skončilo. K vidění ale bylo mnoho zajímavého. Tentokrát již žádná umělá tráva, ale přírodní trávník se postaral o velké šance na obou stranách, neuznaný gól a řadu dramatických momentů. K dokonalému diváckému zážitku tak schází už pouze dostavění hlavní tribuny.
Od prvních minut se režisérské taktovky ujali hráči v černobílém. Střelecky se ale domácím dařilo prachbídně. Naproti tomu hosté hrozili z rychlých a velice nebezpečných brejků. Ale pěkně od začátku. Hezkou kombinaci předvedli mladíci Dynama již ve třetí minutě. Po ose Adam-Maruška-Mašát doputoval míč k Janouškovi, jeho tečovaná střela ale minula pravou tyč soupeřovi brány. Po následném rohu se musel hodně natahovat Chomutovský gólman Zaťko, aby vytlačil míč nad břevno své svatyně. Hosté se ale nenechali zaskočit a v desáté minutě to zkoušel přízemní střelou Sedlák. Pronaj v bráně Béčka byl ale pozorný. Oba soupeři hráli od prvních minut divácky velice atraktivní fotbal a šance na obou stranách na sebe nenechávaly dlouho čekat. Ta další přišla ve 12. minutě, aktivní Adam ale nejprve vystřelil nepříliš prudce a následně si ve slibné situaci špatně zpracoval míč. Černobílý tým v tu chvíli nasadil druhý rychlostní stupeň a na Chomutovskou bránu se valil jeden útok za druhým. Obrana Severočechů ale pracovala téměř bezchybně. 18. minuta přinesla další nebezpečný protiútok Chomutova a Pronaj musel vyrážet nebezpečnou Elseltovu střelu. Po půl hodině hry se do šance dostali nejzkušenější hráči Dynama – Dvořák s Myšákem. Střelu prvně jmenovaného skvělým zákrokem zastavil hostující brankář. Ve 36. minutě to z dálky zkusil aktivní Adam, Zaťko byl opět připraven. Paradoxně to byl Chomutov, kdo se ujal vedení. Minutu před koncem prvního poločasu se obrana Béčka dopustila série hrubých chyb, které využil hostující Harvatovič a dalekonosným lobem, kterému do sítě pomohlo břevno, překonal Pronaje.

Do druhého poločasu vstoupili domácí značně otřeseni. Přesto to byla opět juniorka, kdo si na své konto připsal první vážnější akci. Myšákovu stoprocentní šanci, po Maruškově skvělém forčekingu a následném centru, vykopávali zadáci Chomutova z brankové čáry. Pár minut na to trenér Skála vystřídal Myšáka, místo něj přišel na hřiště čerstvý Houška. Kouč rezervy také přeskupil řady. Dvořák se vytáhl do zálohy a Adam zaujal místo třetího útočníka. Hostům se tak otevíralo ještě více prostoru k útočení. 65. minuta opět nachytala obranu B-týmu v nedbalkách. Hosté zahrávali rohový kop a po následném zmatku dokonce vstřelili branku. Ta ale nebyla pro offside uznána. Od této chvíle si přestali hosté rozumět s hlavním rozhodčím. Béčko zpřesnilo svou hru a postupně zatlačilo svého soupeře před jeho bránu. Tlak přinesl své ovoce v 75. minutě. Série centrů před bránu Chomutova skončila u Dvořáka se Skopalíkem. Dlouhovlasý záložník ještě stačil přiťuknout Houškovi, který z otočky překonal Zaťka. Trenér Skála měl opět při střídaní šťastnou ruku. S remízou se domácí nechtěli smířit. Další útoky směřovali na bránu Seveřočechů. Blízko k vítěznému gólu byl především kapitán Maruška, který se řítil z úhlu sám na bránu. Jeho střela ale mířila nad. V poslední minutě ještě nebezpečně centroval střídající Hrbáč. K překvapení všech skončil jeho centr na břevnu Zaťkovi brány. Jiný výsledek než remíza zřejmě nebyl tomuto zápasu souzen.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Petr Skála: "Chtěli jsme dneska vyhrát. Zklamaný jsem, ale spíše s výsledkem. Soupeř hrál dobrý fotbal."