Na podzim ještě hrál divizi za Třeboň. Trenér B-týmu Skála jej tedy velice dobře zná a věděl co dělá, když stahoval tohoto hráče z hostování. Tomáš Kupka se dokázal velice rychle dostat do základní sestavy Béčka a po pár odehraných zápasech zanechal velice dobrý dojem. Dokonale tak zacelil díru, která se vyskytla v obraně juniorky po přechodu Martina Dobrotky do A-týmu. Společně se zkušenějším Ivanem Dvořákem dokáže dirigovat obrannou hru rezervy. Na pozici středního obránce působí na svůj věk velice zkušeně. „Ze začátku jsme se snažili hrát zezadu. Hodně nás srazil ten gól těsně před přestávkou,“ prozradil ihned po skončení zápasu.

Inkasovaná branka, byla jedna z mála věcí, které Tomášovi asi kazily náladu. Den před zápasem totiž dokázal jeho otec, asistent trenéra Jandače, postoupit s hokejovým týmem Českých Budějovic zpět do extraligy. „Při obdržené brance jsme to měli řešit mnohem jednodušeji. Dávali jsme si tam přednost a soupeř toho dokázal využít,“ hledá příčinu inkasované branky mladý obránce. „Chomutov nás ani ničím nepřekvapil. Soupeře jsme moc neznali, takže jsme se připravovali komplexně. Protivník hrál to, co jsme čekali,“ vrátí se ještě Tomáš myšlenkami ke svému soupeři. Výraz v jeho tváři ale ukazuje, že ke spokojenosti přece jen něco chybí. „Doma vždycky chceme získat tři body, dneska ale můžeme být šťastni za ten jeden,“ dodá nakonec.

Ke spokojenosti měl daleko i Michal Skopalík. „Bez gólů prostě nemůžeme vyhrát. Škoda těch neproměněných šancí,“ litoval ještě při odchodu ze Složiště idol mnoha dívčích srdcí.

S úsměvem a telefonem u ucha čekal na své spoluhráče před autobusem autor Chomutovského gólu Roman Harvatovič. „Přijeli jsme udělat alespoň bod. Mohli jsme mít tři a nakonec jsme rádi za jeden,“ neskrýval ani on nijak své zklamání. Krátce ještě stačí prozradit, jak překonal brankáře Pronaje. „Můj gól jsem vlastně ani neviděl. Byl to odražený míč a já chtěl hlavně trefit bránu. Najednou jsem viděl rozhodčího jak běží k půlce a kluky, jak se radujou,“ líčil s úsměvem na tváři. „V Dynamu jsou mladý kluci, hodně toho naběhají,“ nezapomněl při odchodu ještě pochválit výkon svého soupeře.

Po většinu zápasu se nad celým hřištěm rozléhal hromový hlas trenéra juniorky ing. Petra Skály. Pravidelní návštěvníci zápasů Béčka si na hlasité předávání pokynů od trenéra už zvykli. „Poločas měl skončit 0:0. Dostali jsme zbytečný gól po sérii chyb. Góly ale padají vždycky po chybách,“ vrací se ve svém hodnocení trenér k obdržené brance. „Celou situaci jsme měli řešit jinak,“ odmítá Skála určit jednoznačného viníka inkasovaného gólu. O gólech vstřelených v závěrečných minutách se říká, že platí dvakrát. „Chtěl jsem od kluků, aby to hráli jednoduše. To jsem jim taky potom radil,“ prozradil vysoký trenér svůj recept, jak toto pravidlo obejít. „Po zásluze jsme potom srovnali a velkou šanci měl na závěr Tomáš Maruška. Kdybychom vyhráli, nikdo by nic nemohl říct,“ dodá ještě k zápasu.

O největší vzruch se postarali v průběhu druhého poločasu rozhodčí, když neuznali branku Chomutova. Pochvalu od severočeských hráčů za to rozhodně nedostali. „Rozhodčí to mával,“ rychle ukončí debatu o neuznaném gólu Chomutova Skála. S remízou se bývalý prvoligový gólman odmítá spokojit. „Já bych raději doma vyhrál a venku prohrál. Po bodu se to hodně těžko sbírá,“ připomíná starou fotbalovou pravdu. „Teď jedeme do Náchoda, tam chodí dobré návštěvy. Bude to určitě zajímavé. Souběžně s námi hraje také Áčko, příležitost by tedy mohli dostat i jiní hráči. Pro kluky to bude určitě šance,“ přemýšlí již nad dalším utkáním trenér.

V dresu Béčka nastoupili na výpomoc dva fotbalisté s prvoligovými zkušenostmi. Myšák i Adam byli po celou dobu svého pobytu na trávníku platnými fotbalisty a dělali hráčům Chomutova veliké problémy. „S pendlama jsem byl spokojený. Myšák odehrál podle domluvy poločas. Chyběl tomu jenom gól. Nic jiného mu nemůžu vyčíst,“ chválí hráče kouč, který nejde pro rázné slovo nikdy daleko. Důležitý moment bylo střídání právě Myšáka za Houšku a následné přeskupení hráčů. „Druhý poločas už jsme hráli trochu vabank,“ vrátí se ještě k úspěšnému střídání Skála. „Nic zvláštního nedělám. Spíše bych to viděl jako ztrátu dvou bodů,“ odmítá na závěr rázný trenér přiznat svou “zlatou ruku“ při střídáních.