Po remíze na hřišti Brna se již zdálo, že fotbalisté Dynama České Budějovice začínají získávat sílu pro zbytek nevydařené sezony a že se odrazí k lepším výsledkům. Potvrdit vzestup formy měli v Mladá Boleslavi, dohrávku 18. kola první ligy ale nezvládli a po bezbrankovém poločase nakonec prohráli gólem Mariána Paláta 0:1. Nepomohl jim ani v současné době nejlepší střelec týmu Marek Kulič, který se na trávník vrátil po třízápasovém trestu za vyloučení. "Měli jsme se více tlačit do šestnáctky a měli jsme si připravit finální přihrávku. Takhle jsme se do žádné šance v utkání nedostali,“ řekl zklamaný útočník, který často nosí přívlastek problémový.

Marek Kulič, který v utkání v Boleslavi nastoupil jako jediný hrotový útočník měl o hře svého týmu jiné představy. "Bylo to z naší strany opravdu špatné utkání. Já jsem vepředu nedostával téměř žádné míče. Pořád to lítalo vzduchem, jenže já nejsem hlavičkář," řekl posmutněle kanonýr týmu. Úplně jiné pocity mohl mít po zápase fotbalista, který v minulých letech také krátce působil v Dynamu a který se v úterý postaral o jeho porážku. Marián Palát přitom neměl do utkání vůbec nastoupit, protože ho zlobilo zranění. "Trenér se ale rozhodl, že to riskne a do utkání mě nominuje," řekl spokojeně střelec jediné branky zápasu. Levonohý obránce, který se prezentuje výbornou hrou hlavou se právě i hlavou prosadil proti Dynamu, když zužitkoval precizně kopnutý rohový kop Miroslava Baranka. "Míra má výbornou kopací techniku. Já se jen dostal k míči a dobře ho trefil. Na tréninku rohy pravidelně nacvičujeme, je to super, že jsme získali tři body," řekl po zápase šťastný střelec.

O gólu Paláta mluvil trenér domácího týmu Dušan Uhrin mladší také v superlativech: "Marián těží z velkého důrazu při standardních situacích, ve své kariéře dal z postu obránce již tři góly a to je velmi dobrá bilance." Jinak si byl ale kouč Středočechů velmi dobře vědom důležitosti zápasu. „Strašně jsme potřebovali vyhrát. I právě proto, aby mezi námi a Budějovicemi vznikla větší bodová mezera,“ řekl kouč spokojeně. Co se týká herního projevu, tak ani jeden z koučů nemohl být s výkonem svého mužstva spokojen. Tatam byla pohoda Boleslavi, se kterou málem hráči vyválčili tři body na "slávistickém" Strahově. "Oproti zápasu se Slávií dnes naše hráče svazovala větší nervozita, která byla způsobena důležitostí zápasu. A také terén nebyl pro kombinační hru vhodný, " poznamenal trenér domácího celku.

To kouč Jihočechů Robert Žák byl ke svému týmu o poznání kritičtější: "Nehráli jsme dobře, na útočníky nešli žádné balony, jak jsem si před zápasem představoval. Sice byl špatný terén, ale míče pro útočníky musí vybojovat celé mužstvo. Domácí naše hroty dobře pokryli a vůbec jsme se neprosazovali..."