Zcela nová tribuna na Složišti byla svědkem nepříliš pohledného, ale o to dramatičtějšího zápasu mezi týmy SK Dynamo České Budějovice B a FC Praha 9 Střížkov. K hladkému průběhu utkání nepřispěl ani nepřesný rozhodčí Bureš, který svým výkonem výrazně ovlivnil výsledek. Mimo hlavního sudího ztěžoval oběma soupeřům hru i silný vítr. Na rozdíl od rozhodčího ale vítr ovlivňoval pouze dráhu letu míče. Jak se dalo očekávat podle pohledu do tabulky ani jeden z týmů nechtěl přenechat body soupeři, a tak remíza je nakonec logickým vyústěním situace.
Oba soupeři jakoby se dlouho oťukávali, a tak první vzruch nastal až v 16. minutě před bránou černobílých. Střížkovští nadarmo po přímém kopu Janáka reklamovali ruku Kladrubského v pokutovém území. Jako blesk z čistého nebe tak přišla vedoucí branka Dynama. Jaroslav Houška krásně zpracoval dlouhý míč, pohrál si se stárnoucí hvězdou Šmejkalem a přesnou střelou k tyči otevřel skóre – 1:0. To běžela 19. minuta. Vedení ale juniorce dlouho nevydrželo. Přesně za dvě minuty vyrovnal Duda, když dokázal hlavou tečovat nepřímý volný kop za záda překvapeného Skály – 1:1. Videozáznam později ukázal první chybu hlavního sudího, když nařídil nepřímý kop zcela nesprávně. Oba týmy, zjevně spokojeny s brankovým úspěchem, začaly svádět boj o střed hřiště. Pražané měli v tomto boji přece jenom o trochu navrch a především mladičký Janák dělal obráncům Dynama problémy. Ve 34. minutě zůstal právě tento fotbalista po střetu ležet na trávníku a utkání dohrával se sebezapřením. Zatímco rozhodčí Bureš sotva ukončil poločas, Daniel Šmejkal už radil svému trenérovi s čím jít do druhé půle.

A poradil zřejmě dobře. V 50. minutě se hosté dostali do slibné šance. Kanonýr Bartolšic postupoval tísněn na gólmana Skálu, jeho lob ale naštěstí minul bránu. Marně se poté dožadoval pokutového kopu. O tři minuty později hasil požár v pokutovém území Béčka na poslední chvíli Peroutka. V 66. minutě se hosté dočkali podruhé. A opět u toho byl pan Bureš coby hlavní rozhodčí. Tentokrát se s výpomocí svého asistenta na čáře rozhodl udělit Střížkovu rohový kop (podle videozáznamu opět nesprávně, mělo se vhazovat). Nesoustředěná obrana B-týmu se nechala přeskočit Bartolšicem, který pohodlně poslal sídlištní tým do vedení – 1:2. Od tohoto momentu se musela začít juniorka tlačit do útoku stůj, co stůj. Naštěstí začaly některým veteránům v dresu Střížkova docházet síly, čehož juniorka dokázala využít. Radim Pouzar po faulu na svou osobu rozehrál v 75. minutě nepřímý volný kop, který do sítě dotlačil Tomáš Kupka - 2:2. Ani s bodem se ale rezerva nechtěla smířit. V 83. minutě pálil nad aktivní Pouzar a gólmana Pavlíka nepřekvapil ani Maruškův padající list. Závěr utkání byl potom hodně nervózní. Juniorka se dostala k sérii rohových kopů a především kapitán Střížkova nesl hru pod tlakem velice nelibě. Po Pivoňkově krásné hlavičce, kterou musel hostující Pavlík vytahovat konečky prstů, začal “kapitán“ Pařízek dokonce vulgárně urážet hráče v černobílých dresech. Následný konec utkání jej ale zastihl již v lepší náladě, kdy po odplivnutí a několika peprných výrazech v klidu odkráčel ze hřiště.

Ohlasy trenérů

Petr Skála: "Dneska nemůžu být spokojen. Remíza je pro nás ztráta."