Náhodný divák, zabloudivší ve středu odpoledne na Složiště si musel myslet, že přišel na zápas Áčka a ne juniorky. V sestavě rezervy Dynama zůstal z obvyklých hráčů pouze gólman Skála, kapitán juniorky Maruška a obránce Peroutka. Přes celodenní vytrvalý déšť se pořadatelům podařilo skvěle připravit hřiště a na kvalitě hry to bylo znát. Středeční fotbalové odpoledne ještě o něco pomohl zkrášlit i svým sympatickým výkonem rezervní tým Mostu. Zatímco se mostecké Áčko přetahovalo o postup do dalšího kola poháru ČMFS s Plzní, jejich záložní tým předváděl v Českých Budějovicích pohlednou fotbalovou podívanou. Na výrazně posílené Béčko Dynama to však nestačilo. Výkony pendlů sledoval z tribuny pozorně také trenér A-týmu, František Cipro.
Po původní oťukávací čtvrthodince se jako první dostal do šance David Lafata. Krásnou nahrávkou jej do šance posílal Jiří Peroutka, slibnou akci však zastavil praporek pomezního sudího. V těchto chvílích začínala mít naše juniorka mírnou převahu. Především ve hlavičkových soubojích se stali naši hráči králi vzdušného prostoru. V 18. minutě to zkoušel Matěj Krajčík, jeho projektil však minul pravou tyč Krystyníkovi brány. Vzápětí se osmělili také hosté. Jamrich přetáhl svůj centr a Skála měl plné ruce práce, aby jeho pokus zneškodnil. Ve 30. minutě sáhl trenér juniorky poprvé ke střídání, když byl nucen stáhnout ze hry kulhajícího Marušku a nahradit jej Pintérem. Tímto tahem se mu podařilo oživit levou stranu. Hrstka diváků se mohla poprvé radovat ve 32. minutě. To putoval míč po ose Adam-Svoboda-Pintér-Krajčík. Střelu posledně jmenovaného bravurně zlikvidoval Krystyník. O pět minut později už to ale vyšlo. Spolupráci dvou bývalých vynikajících hráčů Béčka načal Ivo Svoboda, který posunul míč nabíhajícímu Davidu Lafatovi, pro kterého už nebyl problém vyběhnuvšího gólmana přehodit – 1:0. 43. minuta rozvášnila emoce domácích fanoušků. Po střetu s Dobrotkou zůstal na trávníku ležet hostující útočník Šírek. A když se z mrvoly náhle stal opět fotbalista, na tribuně se pomalu začali dít věci. Jeden z fanoušků Dynama si vyměnil pár hlasitějších názorů s kapitánem Mostu Pfeiferem, který byl fandou označen, k pobavení domácích diváků, za “traktoristu“. Minutu před přestávkou to zkusil svou obávanou dělovkou Lukáš Adam, střela však skončila těsně nad. Přeci jen se ale podařilo Béčku ještě do přestávky zvýšit svůj náskok. David Lafata vyhrál uprostřed hřiště souboj, po kterém následoval úprk Adama až ke Krystyníkově bráně a následná skvostná přihrávka na Luboše Myšáka, pro kterého už nebyl problém skórovat – 2:0. Do šaten se tak šlo za dvoubrankového vedení naší rezervy.

Taktiku hry určil do druhého poločasu nám známý fanda výkřikem: „Hrajte to přes traktoristu.“ Jeho smělý plán se ale ihned minul účinkem, když přetažený centr z pravé strany sklepával zcela osamocený Komorous2:1. To, že míč skončil v síti překvapilo nejen brankáře Skálu, přítomné diváky ale snad i jeho samotného. Hosté v tu chvíli vycítili šanci a začali se tlačit dopředu. Jejich otevřená obrana však nabízela mnoho prostoru našim protiútokům. Jeden z nich předvedla v 64. minutě dvojice Adam-Myšák. Lukáš Adam vyslal dalekonosnou střelu, kterou stačil Krystyník pouze vyrazit před sebe, dobíhající Myšák ale ve slibné situaci přestřelil. Hosté ještě nesložili zbraně a obrana černobílých si oddechla pouze v přerušené hře. Za zmínku tak stojí další výkřik našeho fandy: „Střídáme…..rozhodčího.“ A ještě více se diváci bavili v 80. minutě. Centr před bránu poslal z levé strany Jan Pintér a David Lafata zvýšil hlavičkou na konečných 3:1. Utkání se již dohrávalo v poklidném tempu. Fotbalistům Mostu nešla rozhodně upřít vůle, pouze ta však na zkušené fotbalisty Béčka nestačila

Ohlasy trenérů

Petr Skála: "Spokojenost! Získali jsme tři důležité body."