Kvalitní soupeř? Krásné počasí? Spousta branek? Ani jedno z toho nedokázalo na Složiště přilákat větší počet diváků, než je tradiční průměr. Střet rezerv Dynama a Slavie přinesl pohledný a velice korektní fotbal. Ani jednou nemusel hlavní rozhodčí lovit kartu ze své kapsičky. Vše důležité se odehrálo v prvním poločase. Vyrovnaný průběh zápasu přinesl brzké vedení sešívaných, ze kterého se fotbalisté naší juniorky velice rychle otřepali a skóre zápasu otočili ve svůj prospěch. Spravedlivou remízu tak hostům zajistil ještě stále v průběhu první půle Borovský.

Začátek utkání však byl pro naše Béčko jako ze špatného snu. Zřejmě ukolébáni krásným počasím doslova darovali fotbalisté v černobílém Slavii vedení. Po sérii chyb inkasoval brankář Skála po skákavě střele, kterou vyslal na jeho bránu Dubský0:1. Ani po deseti minutách hry nebyl trenér naší juniorky spokojen s obrannou hrou a tak poprvé zamíchal kartami - Kupka si prohodil na hřišti svou pozici s Peroutkou. Až poté se Dynamo začalo dostávat pomalu do hry. Nejprve to zkoušel z větší vzdálenosti Pouzar a krátce po něm Mašát. Obě střely stačil pozorný Samoel zlikvidovat. V jednom případě mu museli vypomoci obránci. Ve 24. minutě reklamovali domácí fotbalisté hraní rukou v pokutovém území jednoho ze slávistických hráčů. Píšťalka hlavního sudího však zůstala němá. B-týmu Dynama se konečně začala dařit kombinační hra. Ve 27. minutě už viděla většina domácích fanoušků vysněný gól. Kulič obešel brankáře Samoela, jeho střelu z brankové čáry vykopl na poslední chvíli Studík. O minutu později už však propukla fotbalová radost naplno. Až téměř od rohového praporku poslal před Samoelovu bránu překrásný centr Pintér na který si vyskočil Smíšek1:1. O tři minuty později se mohla naše juniorka okamžitě ujmout vedení. Po rohu hlavičkoval z hranice malého vápna neobsazený Peroutka, mířil však nad. Obrana Slavie jakoby byla nepoučitelná. Pětiminutovku snů zakončil nádherným centrem do pokutového území Kordík, na jehož dlouhý balón si naskočil Smíšek, hlavou přiťukl míč volnému Kuličovi a pro kanonýra už nebyl problém skórovat – 2:1. Z vedení se domácí fotbalisté neradovali dlouho. Ve 41. minutě si Pražané vytvořili chvilkový, zato však drtivý tlak. Téměř přesilovková formace zamkla naše fotbalisty do vlastního pokutového území a soupeřovu kombinaci na hranici velkého vápna zakončil přesnou střelou Borovský2:2.

Druhému poločasu už jakoby chyběla šťáva. Hru Dynama začali kazili časté nepřesnosti. V 51. minutě to z dálky zkoušel Pouzar, k tečování jeho střely chybělo Kuličovi pár centimetrů. S bodem nebyli spokojeni ani hosté. V 56. minutě hlavičkoval osamocený Bálek mimo, o čtyři minutý později Kotrbovi nesedla střela z první. Slibný protiútok rozjela naše juniorka v 74. minutě. Pintérovu střelu stačil na poslední chvíli zablokovat Chleboun. V následujících minutách se týmy v šancích střídali. Kulič opět nedosáhl na dlouhý balón a hostující Jirásek nedokázal usměrnit po přízemní centru míč mezi tři tyče. V 87. minutě se do šance dostali opět hosté. Po Kratochvílově průniku přes půl hřiště a následném lobu a-lá Poborský se do šance dostal Bálek, v rozhodující chvíli ho naštěstí neposlechl balón. Rozhodnout tak mohl v poslední minutě Smíšek, po rohovém kopu a následném zmatku však nesledoval útočník míč, ale držel se za obličej, do kterého jej krátce předtím ve skrumáži někdo udeřil. Těžko říci, zdali následně zjistil, že stál osamocen tváří v tvář brankáři Samoelovi. Korektně hranému utkání by snad jiný výsledek než remíza ani neslušel. K hladkému průběhu zápasu přispěl také rozhodčí Rožec, jenž dokázal vždy svůj výrok odůvodnit a nezdráhal se ani omluvit hráčům za použití sprostých slov.


Ohlasy trenérů

Petr Skála: "Spokojenost dneska asi tak napůl. Když vyhraju, jsem spokojenej, když prohraju, nejsem spokojen vůbec. Jsem rád, že konečně doma také dáváme více gólů, na druhou stranu mě samozřejmě mrzí inkasované branky."