S pětigólovým přídělem se včera večer vraceli fotbalisté budějovického Dynama z Teplic, kde se utkali s druhým týmem ligové tabulky. Zápas byl dlouhou dobu gólově vyrovnaný a i za stavu 3:2 pro domácí sahali Jihočeši po bodu: „Zápas se lámal v posledních deseti minutách, protože za stavu 3:2 chytil Tomáš Poštulka jistý gól,“ řekl na tiskové konferenci domácí kouč Vlastislav Mareček. To trenér Dynama zase litoval úvodu utkání. "Kdybychom vedli déle, domácí by se dostávali pod psychický tlak,“ řekl posmutnělý František Cipro.

Reportáž: FK Teplice - Dynamo ČB 5:2 (2:1)

Co se týká pokutových kopů, tak na ty je rozhodčí Šedivý v duelech Dynama s Teplicemi expert, v podzimní části sezony poslal Jihočechy do kolen již ve 4. minutě, když odpískal pokutový kop za ruku Dvořáka. Tentokrát si penaltový verdikt nechal až na samý závěr utkání, kdy odpískal sražení Maška Pivoňkou. Více nevole na straně Jihočechů vyvolala ale situace z 38. minuty, kdy souboj Kleina s Kafkou označil sudí Šedivý za čistý a uznal branku domácího týmu. S nastalou situací hlasitě nesouhlasil brankář Jakub Kafka, který si následně vysloužil i žlutou kartu: „Byl to souboj, ve kterém mi Klein hlavou vrazil do rukou a míč mi tak z nich vyrazil.“ Střelec branky Martin Klein viděl danou situaci zcela opačně: „Šel jsem do hlavičky. Kafka tam šel rukama, ani jsem se ho nedotkl." Velmi slabou chvilku si budějovický gólman vybral i v samém závěru utkání, kdy nabídl na zlatém podnose míč Verbířovi, od kterého se odražený balon dokutálel za brankovou čáru. „Původně jsem to chtěl zaseknout, což se mi ale nepovedlo a nakonec jsem vypadal jako blázen,“ řekl brankář, který musel přes pět obdržených branek během zápasu řešit několik dalších velmi ošemetných situací.

Prohra mrzí o to více, že fotbalisté Dynama vstřelili na hřišti druhého týmu tabulky hned dvě branky. "Víme, že naše defenzivní činnost nebo vůbec hra naší obrany není ideální, což se dnes také potvrdilo. Zalézt a hrát na bod my nemůžeme, protože bychom stejně inkasovali, to by byla naše smrt. Snažíme se hrát ofenzivně, nám ani nic jiného nezbývá," potvrdil slova o ofenzivní hře Dynama Cipro. Předzvěstí střeleckých hodů bylo i rozestavení domácího týmu, který nastoupil se třemi útočníky. "Připravujeme se na různé varianty a tahle se dnes ukázala jako účinná, důležitá je však součinnost všech hráčů, která dnes vycházela dokonale," řekl na tiskové konferenci spokojený trenér domácího týmu Vlastislav Mareček.