Po dvou domácích zápasech, ze kterých vytěžila juniorka čtyři body, se představí fotbalisté Béčka na hřišti soupeře. K dalšímu veledůležitému souboji o body nastoupí B-tým v Praze, kde jim soupeřem budou Dragouni z Břevnova. Pražané zaostávají za naším týmem o pouhé dva body, případná porážka by tedy mohla srazit naši rezervu do velice nebezpečných vod. Ačkoliv Dynamo okupuje prozatím devátou příčku, duel s čtrnáctým celkem ČFL se dá nazvat záchranářským. Takovýchto duelů se ale odehraje každý víkend v České fotbalové lize zhruba šest. Dá se říci, že od třetího místa dolů může spadnout kdokoliv.

Velice vysokou kartu momentálně drží ve svých rukách trenér juniorky, ing. Petr Skála. Přes týden totiž s naším nedělním soupeřem trénuje brankář Béčka a zároveň trenérův syn Jakub. O soupeři by tedy měl náš tým mít naprosto detailní informace. V posledních zápasech juniorky se v útoku objevil Martin Smíšek. Právě on by mohl svou vysokou postavou na soupeře platit. Stopku za čtyři žluté karty má v Áčku Vlado Pončák, jehož fotbalové schopnosti by Skála zcela jistě využil. Áčko nastoupí v sobotu v existenčním duelu doma proti Opavě, hráči kteří se neobjeví na trávníku by tak mohli za určitých okolností být k dispozici v Béčku. V neděli proti rezervě Slavie chyběl zraněný kapitán Tomáš Maruška, který nedohrál už zápas s béčkem Mostu. Ani on sám ještě neví, zdali jej zdravotní stav pustí na hřiště. Dlouhodobě zraněný je Libor Matoušek.

K vidění by v Břevnově měl být zajímavý fotbal. Zatímco rezerva Dynama inkasovala v rámci ČFL po Xaverovu nejméně gólů (24), Dragouni se na každou vstřelenou branku velice nadřou. Společně s rezervou Hradce Králové jich nastřílel Břevnov nejméně ze všech (21). Gólů jako šafránu bylo k vidění i v posledním vzájemném střetnutí nedělních soupeřů. Po podzimním zápase se radovali hráči Břevnova, když si z Borku odváželi nejtěsnější vítězství 1:0.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FC Dragoun Břevnov 0:1

Branky: 33. Kotrba
ŽK:  Martínek, Čančura - Bezpalec
Diváci: 129
Rozhodčí: Berka - Štěrba, Burda

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Skála - Rožboud, Martínek, Dobrotka, Peroutka - Houška (70. Pouzar),  Kladrubský, Skopalík, Maruška (74. Čančura) - Škoda (46. Hrbáč), Myšák
Trenér: Jaroslav Vavroch

FC Dragoun Břevnov: Franěk - Rosenkranz, Lukeš, Bezpalec, Rišian - Majer (90. Pospíšil), Kotrba, Štach, Kounovský - Bošanský (75. Strnadel), Lískovec (86. Dibďák)
Trenér: Luboš Urban

Břevnovští se nacházejí na vrcholu svých možností. Od roku 1906, kdy byl klub založen, je účast v ČFL bezesporu jedním z největších úspěchů. Dlouhá léta klub působil pouze v pražském přeboru, následně potom v divizi. Od roku 2003 hraje Břevnov poměrně důstojnou roli v III. nejvyšší soutěži. Z Pražské městské části číslo šest- Břevnova vzešlo v minulosti několik kvalitních fotbalistů. V "A" týmu Břevnova začínali svou kariéru třeba Jan Berger nebo Jurkanin. Pokud by někoho zarážel název týmu, vše osvětlí jméno prezidenta klubu, pana Pavla Dragouna.

Pražané mají ve svém kádru hned několik fotbalistů, kteří mají zkušenosti s druholigovým fotbalem. Obránci Bezpalec a Rišian spolu působili v Neratovicích, gólman Mašín hájil bránu Chrudimi a Horních Počernic, záložník Kounovský nastupoval v dresu Poštorné. Trenéru Urbanovi se do týmu po odpykání disciplinárního trestu vrací Lukeš. Uplynulou neděli však Břevnov fotbalovým dojem příliš nepůsobil. Na hřiště Letohradu přijeli Dragouni evidentně pro bod, který nakonec také získali. Našemu soupeři však scházelo nejen nasazení, ale také přesnost a především finální přihrávka.

Poslední zápas FC Dragoun Břevnov:
FK OEZ Letohrad - FC Dragoun Břevnov 0:0

ŽK: Poláček, Šácha
Diváci: 620
Rozhodčí: Zeman - Klier, Hrubeš R. 

Sestava FC Dragoun Břevnov: Mašín - Bezpalec, Poláček, Rišian, Rosenkranz - Bošanský, Štach, Šácha (87. Chovan), Kounovský - Lískovec (90. Houška), Majer (90. Velčovský)
Trenér: Luboš Urban

Oba celky nastoupí ke vzájemnému střetnutí v neděli 1.5.2005 od 17:00. K zápasu byl jako hlavní rozhodčí nominován pan Blaschke, pomáhat na čarách mu budou pánové Schröter a Hlinka. Delegátem utkání bude pan Havránek.